Στο δικαστήριο σήμερα (21/9) ο Φουρθιώτης για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Ξεκινάει σήμερα (21/9) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος κατηγορείται πως σκηνοθέτησε τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021.

Μαζί του δικάζονται και δύο ακόμα κατηγορούμενοι, προσωρινά κρατούμενοι των φυλακών εδώ και 17 μήνες, οι οποίοι φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων και ένα ακόμα άτομο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις επιθέσεις και οδήγησε στη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από τις αναλύσεις επικοινωνιών του παρουσιαστή στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση με καλάσνικοφ αλλά και της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο, υπήρξε επαφή του Μένιου Φουρθιώτη, με τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να είναι οι φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων.

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν μέσα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, συνομιλίες και διαδικτυακές κινήσεις να ξετυλίξουν το «κουβάρι» αυτής της περίπλοκής υπόθεσης, που φτάνει πλέον στο ακροατήριο.

Στόχος της «σκηνοθεσίας» των επιθέσεων, κατά τις δικαστικές αρχές, ήταν να πετύχει ο Μένιος Φουρθιώτης να πείσει την αστυνομία ότι αποτελεί ευπαθή στόχο προκειμένου να επανέλθει η αστυνομική του φύλαξη, η οποία είχε σταματήσει. Ο κατηγορούμενος μάλιστα φέρεται μέσω συνεχών μηνύσεων και εξωδίκων να ασκούσε αφόρητη πίεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της διεύθυνσης προστασίας επίσημων και ευπαθών στόχων προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του.

Ο παρουσιαστής, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και, πλέον, παρά το γεγονός ότι είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση, κυκλοφορεί ελεύθερος και περιμένει την κρίση δικαστών και ενόρκων για τις σοβαρές κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η απολογία του Μένου Φουρθιώτη

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία καθώς και σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

Από την πλευρά του, ο Μένιος Φουρθιώτης είχε ισχυριστεί, απολογούμενος, ότι αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι αφαιρέθηκε η προσωπική του φρουρά αλλά οι επαγγελματικοί του χώροι συνέχιζαν να φυλάσσονται κανονικά. Τότε, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αρχικά απευθύνθηκε σε εταιρίες σεκιούριτι που αρνήθηκαν να τον αναλάβουν λόγω της δημοσιότητας που υπήρχε γύρω από το πρόσωπο του και στη συνέχεια, στους δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του.

«Απευθύνθηκα στον Γ. Π., ο οποίος γνωρίζω ότι φυλάσσει τις εγκαταστάσεις του καναλιού από το 2012 προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία μου από το κανάλι προς την οικεία μου και αντίστροφα καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους μου, καθώς επίσης και να επιτηρεί την οικία μου, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας. (…) Ο Γ.Π μου πρότεινε τον Γ. Σ τον οποίο θυμάμαι από το 2018 χωρίς να είμαι σίγουρος όταν ασκούσε καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του Έψιλον και του Ρarty Fm ο οποίος τότε δεν μου άνηκε… Ακολούθησε συνάντηση και συμφωνήθηκε ό,τι σας ανέφερα ήδη παραπάνω, να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν το χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές» είχε υποστηρίξει ο Μένιος Φουρθιώτης στην απολογία του κατά την ανάκριση.

Από την πλευρά τους, οι συγκατηγορούμενοι του, είχαν επιβεβαιώσει τις… υπηρεσίες φύλαξης αλλά αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στις «σκηνοθετημένες» επιθέσεις.

«Πριν κανένα μήνα περίπου ο Φουρθιώτης με έπαιρνε από πολλά διαφορετικά νούμερα –δεν θυμάμαι να σας πω κάποιο συγκεκριμένο– και μου ζητούσε να του γνωρίζω πρόσωπα που θα τον συνόδευαν σε διάφορες μετακινήσεις του, που θα ήταν μαζί με αστυνομικούς. Μου ζήτησε και εμένα να τον συνοδεύσω όχι όμως για 24ωρη φύλαξη γιατί αδυνατούσα. Υπογράψαμε σύμβαση μίσθωσης με αμοιβή 1.000 ευρώ το μήνα. Μου είχε υποσχεθεί και επιπλέον χρήματα. Επειδή ήθελε και επιπλέον άτομα κάλεσα περί τα τέλη Μαρτίου και τον Γ.Σ., ο οποίος αποδέχθηκε…» ανέφερε στην απολογία του, ο ένας εκ των δύο συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη.

Στους δύο συγκατηγορούμενους του Μένιου Φουρθιώτη αποδίδεται και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, για την επίθεση σε βάρος αστυνομικών, στις 16 Απριλίου 2021, στη λεωφόρο Θησέως. Στον τρίτο εκ των συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.