Στο Εφετείο σήμερα (28/3) ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Αναγνωστόπουλος

Στόχος του να «σπάσουν» τα ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα βρεθεί ξανά σήμερα (28/3) απέναντι στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και αναμένεται να κριθεί σε δεύτερο βαθμό για το φρικτό έγκλημα που διέπραξε στα Γλυκά Νερά.

Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και την θανάτωση του κουταβιού τους, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021, θα προσέλθει στο δικαστήριο με τον δικηγόρο που είχε από την σύλληψή του ο οποίος τον είχε εκπροσωπήσει και στην πρώτη δίκη.

Από τη διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα ο κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου κατηγορούμενος, προσδοκά να σπάσει την πρωτόδικη ποινή και να φύγει από το Εφετείο χωρίς να έχει ακούσει και πάλι απόφαση για ισόβια κάθειρξη.

Στην πρώτη δίκη ο γυναικοκτόνος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης, πως βρισκόταν εν βρασμώ. Δεν έπεισε επίσης ότι δικαιούται αναγνώρισης ελαφρυντικού. Το δικαστήριο θα έχει απέναντι του και την πλευρά του θύματος. Οι γονείς της 20χρονης Καρολάιν που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο τους ζητούν να μην αλλάξει η ποινή του 34χρονου. Να μην μειωθεί η ποινή του ανθρώπου που σκότωσε με απάνθρωπο τρόπο την κόρη τους και εν συνεχεία έκλαιγε στην αγκαλιά τους για τον χαμό της.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 63χρονος για ασελγείς πράξεις στην 7χρονη ανιψιά του

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, σκότωσε την 20χρονη σύζυγο του όταν εκείνη άρχισε να σκέφτεται να χωρίσουν και έψαχνε σπίτι.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τι απαντούν από το περιβάλλον του δολοφόνου της Καρολάιν για τα περί επικοινωνίας του με τη Λυδία
Ο ίδιος ισχυρίζεται πως όλα έγιναν μετά από έναν καβγά κατά τη διάρκεια του οποίου το θύμα έκανε μία κίνηση που ο ίδιος την εξέλαβε ως ενδεχόμενη απειλή για την μόλις 11 μηνών, τότε, κόρη τους. Ισχυρίζεται ότι ήταν σε βρασμώ και πως δεν κατάλαβε καν ότι η 20χρονη είχε ξεψυχήσει κάτω από την πίεση που της ασκούσε στο πρόσωπο με το μαξιλάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ