Ζευγάρι έστησε παράνομο κέντρο απεξάρτησης ναρκωτικών

τσάντα Πτολεμαΐδα βιασμός ανακοίνωση

Τι εντοπίστηκε στην κατ’ οίκον έρευνα

Ζευγάρι από το Βόλο έστησε παράνομο κέντρο απεξάρτησης ναρκωτικών εκμεταλλεύοντας την αγωνία δυστυχισμένων ανθρώπων.

Τους έκαναν αμφίβολης ποιότητας θεραπείες σε μια διώροφη μονοκατοικία την οποία είχαν μετατρέψει εδώ και δυο μήνες σε… κέντρο απεξάρτησης, φυσικά με το αζημίωτο!

Για την φιλοξενία των «νοσηλευόμενων» στο παράνομο κέντρο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου, οι οικογένειές τους κατέβαλαν ποσά που κυμαίνονταν από 400 ως 1.000 ευρώ κάθε μήνα για τον κάθε έναν και έπαιρναν από το ζευγάρι μια απλή απόδειξη παροχής υπηρεσιών, όπως φάνηκε από τα τρία μερικώς συμπληρωμένα μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων που βρέθηκαν κατά την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ως τώρα, έχει αποδειχθεί ότι το ζευγάρι είχε αναλάβει την χορήγηση ναρκωτικών χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή σε οκτώ «νοσηλευόμενους» που διέμεναν στον χώρο ακολουθώντας το υποτιθέμενο πρόγραμμα θεραπείας.

Στο εσωτερικό του παράνομου κέντρου απεξάρτησης κατασχέθηκαν 343 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και τρία πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος στα ονόματα των υπευθύνων του.

Τι εντοπίστηκε στην κατ’ οίκον έρευνα

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία των δύο υπεύθυνων στην πόλη του Βόλου και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο της γυναίκας, κατά την οποία κατασχέθηκαν τρεις σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας, 60 ναρκωτικά χάπια, μια συνταγή χορήγησης ναρκωτικών, μια κάρτα και μια βεβαίωση για δικαστήριο και 100 ευρώ.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης είχαν στήσει και ιστοσελίδα, μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, χωρίς να αναφέρεται η ακριβής τοποθεσίας του.

Όταν έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί, το πρωί της Τετάρτης, εκτός από τους «μαϊμού» θεραπευτές συνέλαβαν ένα ζευγάρι που τους βοηθούσε να εξασφαλίζουν τα ναρκωτικά χάπια τα οποία χορηγούσαν στους «νοσηλευόμενους» ως θεραπεία.

Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί πόσους χρήστες ναρκωτικών είχαν εξαπατήσει οι επιτήδειοι με την υπόσχεση ότι θα απεξαρτηθούν.

Στο μεταξύ, οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κατά περίπτωση.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *