Στον ανακριτή σήμερα (6/10) οι δύο νέοι για τον βιασμό 21χρονη τουρίστριας στα Χανιά

Καρδίτσα

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως η κοπέλα έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα (6/10) ο 23χρονος και ο 19χρονος που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 21χρονης Σουηδής τουρίστριας στα Χανιά.

Στον εισαγγελέα Χανίων διαβιβάστηκε την Τετάρτη και το πόρισμα του ιατροδικαστή Κρήτης κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος εξέτασε τη νεαρή από τη Σουηδία μετά την καταγγελία της στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Τον 23χρονο βαρύνουν διώξεις για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συναυτουργία σε βάρος ατόμου ανίκανου να αντιδράσει λόγο μέθης, για πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν το πρωί της Τετάρτης και στον 19χρονο, που πάντως αφέθηκε ελεύθερος.

Η 21χρονη που τους τελευταίους μήνες ζει και εργάζεται στα Χανιά, βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ημίγυμνη σε ερημική τοποθεσία του Γερανίου, όπου φέρονται να την εγκατέλειψαν οι δύο δράστες. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο 23χρονος μαζί με τον 19χρονο την οδήγησαν εκεί κι αφού τη βίασαν, τη φωτογράφισαν και την άφησαν μόνη και αβοήθητη. Από το σημείο την παρέλαβε σε άσχημη κατάσταση ένας φίλος της, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το μοιραίο ξημέρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα διασκέδαζε παρέα με τους νεαρούς Χανιώτες σε γνωστό κλαμπ της πόλης και όταν αποφάσισε να φύγει και να επιστρέψει στο δωμάτιο όπου διαμένει στην περιοχή του Πλατανιά, οι φερόμενοι ως δράστες προθυμοποιήθηκαν να τη συνοδέψουν.

Πηγή: neakriti.gr