Στον Εισαγγελέα ο 17χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Στον εισαγγελέα στην πρώην Σχολή Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα (12/3) το πρωί, ο 17χρονος αναρχικός που κατηγορείται για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ο 17χρονος θεωρείται γνώριμος στις αστυνομικές Αρχές, καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με συμμετοχή σε επεισόδια. Η σύλληψή του έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι του στο Μαρούσι και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται, στο μεταξύ, ακόμα 3-4 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ερευνάται εάν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια.

Δείτε επίσης: Καλλιακμάνης: “Αναρχικοί χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και όλοι έχουν ταυτοποιηθεί”

«Κλειδί» για την υπόθεση θεωρείται το βίντεο που τραβούσε ο 17χρονος συλληφθείς, παρότι αυτό δεν εντοπίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο δράστης είτε να έσβησε το ντοκουμέντο από την τηλεφωνική συσκευή του ή να χρησιμοποιούσε μια δεύτερη, εφεδρική, ενδεχόμενα που εξετάζουν αμφότερα οι Αρχές.

Διαβάστε επίσης  Μόσχα: 137 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση - Ανάμεσά τους και τρία παιδιά

Για το λόγο αυτό, το κινητό του 17χρονού ελέγχεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και γίνεται άρση όλων των επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα, όπως και των μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει είτε ως γραπτά μηνύματα, είτε μέσω διαδικτυακών επαφών.

Πηγή: protothema.gr