Σύμη: Η πρώτη εξέταση του ιατροδικαστή στη σωρό του παρουσιαστή του BBC – Τι έδειξε

Σύμη εξαφάνιση νεκρός Μόσλεϊ

Από τι προκλήθηκε ο θάνατός του 67χρονου Βρετανού

Τραγική ήταν τελικά η κατάληξη του γνωστού παρουσιαστή του BBC, Δρ Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοούνταν τις τελευταίες πέντε ημέρες στη Σύμη.

Ο 67χρονος Βρετανός εντοπίστηκε τελικά νεκρός κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής για την πρώτη εξέταση.

Η ιατροδικαστής, που μεταφέρθηκε μαζί με κλιμάκιο από το γραφείο Εγκληματικών Ερευνών και έφτασαν στο νησί με πλωτό σκάφος από τη Ρόδο για να εξετάσουν τη σορό, έκανε αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε ο Βρετανός και ερεύνησε τον χώρο και από ψηλά για να δει αν υπάρχουν ενδείξεις πτώσης.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Επειδή είναι προχωρημένη η σήψη, δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια. Δεν μπορεί επίσης να προσδιορίσει χρονικά πότε επήλθε ο θάνατος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το λίγο που μπορεί να διακρίνει, δεν βλέπει χτυπήματα.

Η ιατροδικαστής εκτιμά ότι πιθανότατα ο γνωστός γιατρός και παρουσιαστής ένιωσε κάποια έντονη αδιαθεσία και ξάπλωσε μόνος του.

Η νεκροτομή στη σορό του Δρ Μόσλεϊ θα γίνει αύριο στη Ρόδο, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Θα γίνουν ακόμη ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Βρετανός.

Σύμη εξαφάνιση νεκρός Μόσλεϊ

Τι εξετάζουν οι Αρχές;

Αστυνομικές πηγές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Μάικλ Μόσλεϊ απομακρυνόμενος από το Πέδι, να μπερδεύτηκε και αντί να κινηθεί αριστερά προς τον Γυαλό Σύμης να πήρε τη διαδρομή δεξιά του που οδηγούσε προς την Αγία Μαρίνα.

Δεν αποκλείουν ο 67χρονος να είχε πρόθεση να κινηθεί προς Αγία Μαρίνα προκειμένου να κάνει μπάνιο, καθώς είχε σημαδέψει στον χάρτη του το δύσβατο αυτό κομμάτι διαδρομής, και στη συνέχεια να επέστρεφε στη Σύμη.

Το πτώμα του παρουσιαστή του BBC που βρέθηκε 10 μέτρα μακριά από τη θάλασσα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και πάνω τα βράχια, εντοπίστηκε χάρη στην παρατηρητικότητα του εικονολήπτη της ΕΡΤ, ο οποίος τραβώντας κάποια πλάνα διέκρινε μια περίεργη αντανάκλαση δίπλα στο beach bar. Κάνοντας στη συνέχεια ζουμ στο σημείο κατάλαβε ότι πρόκειται για τον άτυχο Μόσλεϊ.

Ο δήμαρχος που βρισκόταν μαζί με τους δημοσιογράφους ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του beach bar στη Σύμη, o οποίος πήγε στην περίφραξη και διαπίστωσε ότι πράγματι επρόκειτο για τον Μόσλεϊ.