Σύψας: “Εκρηκτική η κατάσταση – Πρέπει να λάβουμε πιο σκληρά μέτρα”

Θεσσαλονίκη εστίαση

Προβληματισμός στους ειδικούς

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας προτείνει την υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Σύψας επεσήμανε πως ο κορονοϊός επελαύνει στη χώρα, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πως Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ ειδικά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Ειδικότερα, περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, σημαίνοντας «συναγερμό».

Παράλληλα, επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά άνοσα, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

Σε επαγρύπνηση για Αττική, μεταλλάξεις καλεί ο Τσιόδρας

Την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Αττική περιέγραψε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, είναι εδώ και θα μας ταλαιπωρήσει και θα μας πιέσει ακόμη» ανέφερε o καθηγητής, εκφράζοντας την άποψη πως τελικά θα επικρατήσουν οι μεταλλάξεις. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Αττική, όπου -όπως είπε- τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 4.000, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις νέες νοσηλείες.

Όπως εξάλλου είπε, οι εκτιμήσεις είναι ότι αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα θα είναι 7.000 έως 8.000 πανελλαδικά.

Για τις μεταλλάξεις είπε ότι έχει δημιουργηθεί δίκτυο και τα ποσοστά σε επιλεγμένα δείγματα έφτασαν, κάποια στιγμή, και το 40%. «Το δεύτερο κύμα ήταν διαφορετικό από το πρώτο, όσον αφορά τις μεταλλάξεις» είπε ο κ. Τσιόδρας και ζήτησε να τηρούνται τα μέτρα και να υπάρχει επαγρύπνηση μέχρι το τέλος Μαρτίου, γιατί «μπορεί να έχουμε πρόβλημα», με τις μεταλλάξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *