Συσκευές αποστείρωσης του αέρα αποκτά το Θεαγένειο

Θεαγένειο Θεσσαλονίκη

Προκειμένου να αποφευχθούν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Νέες συσκευές, με τις οποίες θα αποφευχθούν οι ενδοσοκομειακές λοιμώξεις, αποκτά το «Θεαγένειο».

Ετσι, με την εγκατάσταση και άλλων συσκευών αποστείρωσης του αέρα με τεχνολογίες UVC και φωτοκαταλυτικής οξείδωσης σε διάφορους χώρου του «Θεαγενείου» θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του Νοσοκομείου για τη διασφάλιση της ποιότητας του αέρα και τον περιορισμό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Ηδη το νοσοκομείο από 8 Μαρτίου 2020 τοποθέτησε τις πρώτες συσκευές αποστείρωσης του αέρα στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων και στους θαλάμους μετεγχειρητικής παρακολούθησης της θωρακοχειρουργικής κλινικής.

Το έργο της μείωσης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και της θωράκισης του συνόλου των δομών του με την εγκατάσταση και χρήση ειδικών συσκευών αποστείρωσης του αέρα προχωρά χάρη σε επιχορήγηση ύψους 60.000 ευρώ που έδωσε η Eθνική Aσφαλιστική Εταιρεία ανταποκρινόμενη στο αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης  Στο Θεαγένειο η Μαριάννα Λάτση για τα δύο χρόνια λειτουργίας της Μονάδας "Νίκος Κούρκουλος" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

“ Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει θέσει ως κυρίαρχη προτεραιότητά της τον περιορισμό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σύμφωνα με τις οδηγίες και προτεραιότητες που έθεσε το υπουργείο Υγείας.

Η σημερινή δωρεά συμβάλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση του έργου αυτού, αφού με αυτό το ποσό δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσει μέσω ειδικών διατάξεων αποστείρωσης των κεντρικών κλιματιστικών μονάδων του νοσοκομείου ενώ ταυτόχρονα θα εξοπλιστούν τα χειρουργεία και η Πνευμονολογική Κλινική” επισημαίνει η διοικήτρια του Θεαγενείου, Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *