Τέμπη: Συγκλονίζει μαρτυρία φοιτητή που επέζησε – «Καιγόμουν από τις λαμαρίνες»

Τέμπη φοιτητής μαρτυρία

Περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε

Συνεχίζονται σήμερα οι καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Ενας φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού που επέζησε από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κατέθεσε σήμερα και συγκλόνισε με την μαρτυρία του.

«Σηκώθηκα γρήγορα γιατί καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τα τζάμια ραγισμένα. Μαζί με ένα άλλο παιδί βγήκαμε έξω και πήραμε ανάσες, και ξεκίνησα να βοηθήσω άλλους που ήταν μέσα στο τρένο. Ίσως 50 άτομα να ήταν μέσα», επισήμανε αρχικά.

Τέμπη φοιτητής μαρτυρία

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα περιέγραψε για τη μοιραία βραδιά, μέσα στο τρένο:

«Μιλούσα στο κινητό για να έρθουν να με πάρουν. Μόλις είχα γυρίσει από το κυλικείο και είχα καθίσει, μετά έγινε η πρόσκρουση. Έκλεισαν όλα τα φώτα, το μόνο φως που υπήρχε ήταν από τους σπινθήρες και τις φωτιές. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τον φακό των κινητών τους για να έχουν φως. Συνειδητοποιήσαμε πώς ήμασταν αναποδογυρισμένοι», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες από την ertnews.

Διαβάστε επίσης  Φίλοι του ΠΑΟΚ άνοιξαν πανό για τα Τέμπη έξω από το Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσης πρόσθεσε ότι: «Φως στο χώρο, υπήρχε μόνο από τη φωτιά. Κατά τις πρώτες μου κινήσεις, έσπευσα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι – δεν λιποθύμησα, είχα τις αισθήσεις μου. Είδα πώς μπορώ να επιβιώσω και μετά να βοηθήσω άλλα άτομα», είπε.

Τέλος ανέφερε ότι: «Χρειαζόταν να σκαρφαλώσεις στα παράθυρα για να βγεις έξω. Ορισμένοι τραυματιστήκαμε για να πεταχτούμε έξω από το τρένο».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi