Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι επίσημοι που αναμένονται στην Αθήνα για την κηδεία

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και η Αστυνομία πρόκειται να λάβει αυξημένα μέτρα, καθώς, αναμένονται να παραστούν αρχηγοί κρατών και μέλη βασιλικών οικογενειών από χώρες τις Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Open, οι διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας έχουν ξεκινήσει, καθώς η Ελλάδα περιμένει απαντήσεις από τις πρεσβείες για τα ονόματα τα οποία θα έρθουν στη χώρα, ενώ οι αρχές ενδιαφέρονται και για τον χρόνο παραμονής τους στη χώρα.

Δείτε επίσης: To κοιμητήριο στο Τατόι και η ιστορία του: Οι γαλαζοαίματοι που έχουν ταφεί εκεί (ΦΩΤΟ)

Ωστόσο, όσο οι απαντήσεις καθυστερούν, η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει να φτιάχνει το δικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Ποιοι θα έρθουν στην Ελλάδα

Σε κάθε περίπτωση, βέβαιο θεωρείται ότι η χώρα μας περιμένει επισήμους από τρεις χώρες και συγκεκριμένα από Ισπανία όπου ο βασιλιάς είναι ο ανιψιός του τέως, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η Σοφία. Η απάντηση από την πρεσβεία αναμένεται τις επόμενες 48 ώρες.

Την ίδια ώρα οι Αρχές δεν αποκλείουν να έρθει στη χώρα μας ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος έχει και αυτός στενή συγγενική σχέση με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ ο οποίος ήταν και ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες των ελληνικών Αρχών αναφέρουν ότι στη χώρα μας θα έρθει ο Ουίλιαμ, ωστόσο υπάρχει αναμονή για την οριστική απόφαση.

Τέλος, στη Δανία βρίσκεται η οικογένεια της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί και αυτή η βασιλική οικογένεια.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στη Μητρόπολη της Αθήνας, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων»

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Μαξίμου, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, ενώ δεν θα υπάρξουν τιμές αρχηγού κράτους ή λαϊκό προσκύνημα.

Πηγή: cnn.gr