Θάνατος 20χρονης δοκίμου Εμπορικού Ναυτικού: “Eδωσε δύο φορές Πανελλήνιες για το επάγγελμα αυτό”

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία “έχασε” τη ζωή της αφού νόσησε σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ινδία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η 20χρονη δόκιμη πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού Μαριάννα Τσίγκα, έχασε τη ζωή της μετά από ασθένεια που παρουσίασε στην Ινδία.

Νόσησε στην Ινδία και μεταφέρθηκε στο Σουέζ και έπειτα στην Αθήνα

Η 20χρονη ταξίδευε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της, ασθένησε μετά τον απόπλου από λιμάνι της Ινδίας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Σουέζ της Αιγύπτου. Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα μαζί με ιατρικό συνοδό, στις 2 Σεπτεμβρίου, σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και στη συνέχεια σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Διενεργείται προανάκριση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού. Την κοπέλα φέρεται να την τσίμπησε κουνούπι με μολυσματική ασθένεια που προκάλεσε απανωτά εγκεφαλικά.

«Ηταν πάντα με το χαμόγελο στο στόμα»

Μια φίλη και συνάδελφος της 20χρονης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, κάνει λόγο για μία κοπέλα με το χαμόγελο στο στόμα.

Διαβάστε επίσης  "Εφυγε" από τη ζωή ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

«Ήταν πάρα πολύ χαρούμενη, ήταν το πρώτο της ταξίδι. Ήταν ένας άνθρωπος με το χαμόγελο στο πρόσωπο, πρόθυμη, ευγενική, της άρεσε πολύ η μαγειρική. Δεν μπορούσε να πει κάποιος άσχημη κουβέντα», είπε η φίλη της 20χρονης.

Όπως τόνισε η συνάδελφός της, «ήταν το όνειρό της να ταξιδεύει, έδωσε δύο φορές Πανελλαδικές μόνο και μόνο για το επάγγελμα αυτό».

Η ίδια συμπληρώνει ότι η 20χρονη ήταν υγιέστατη και δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κανένα πρόβλημα υγείας.

Σήμερα (20/9) η κηδεία της 20χρονης

Η είδηση του θανάτου της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα σκόρπισε θλίψη στο εμπορικό ναυτικό και στην Κω, από όπου κατάγεται η κοπέλα.

Συντετριμμένοι από την απρόσμενη απώλεια η οικογένεια και οι φίλοι της κοπέλας, ετοιμάζονται να πουν σήμερα (20/9) στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, το τελευταίο «αντίο», στη γενέτειρά της, στο Ζηπάρι της Κω.