Θάσος: “Γέφυρα ζωής” για τη διακομιδή 4χρονου με εγκεφαλίτιδα

πηγάδι παιδί Παλαιό Φάληρο Χίο Αγραφα χαράδρα πτώμα Σέρρες ekav γυναίκα Κρήτη ΕΚΑΒ Καστοριά Κρήτη νεκρός Ελλάδα κορονοϊός κορονοϊό κορονοϊού Ξάνθη Πρέβεζα κλινική τροχαίο Θεσσαλονίκη Λαμίας μπασκετμπολίστα Χαλκιδική κορονοϊός Καλαμαριά Δράμα Κέρκυρα Βύρωνα Βύρωνας Ξυλόκαστρο

Η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή

Συναγερμός σήμανε χθες (3/9) το μεσημέρι σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ στη Θάσο, όταν ένα 4χρονο αγοράκι από την Βουλγαρία χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Το παιδί έφτασε στο κέντρο Υγείας Πρίνου σε σοβαρή κατάσταση εξετάστηκε από την παιδίατρο της υγειονομικής μονάδας και διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα. Σύμφωνα με τη γιατρό το παιδί έπρεπε να διακομιστεί άμεσα στο Νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του ήταν σοβαρή.

Εκεί άρχισε και ο αγώνας δρόμου για το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Την ώρα που το ασθενοφόρο έφτασε στον Λιμένα αναμενόταν και η άφιξη και μετακίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και όλοι οι δρόμοι για τα οχήματα ήταν κλειστοί.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την ίδια ώρα που έφτασε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη συνοδεία του στο λιμάνι.

Το πλήρωμά του είχε ενημερωθεί για την επείγουσα διακομιδή προκειμένου να καθυστερήσει την αναχώρηση μέχρι το ασθενοφόρο να φτάσει από το Κέντρο Υγείας.

Το ασθενοφόρο ωστόσο εγκλωβίστηκε μέσα στην κίνηση των οχημάτων και στους αποκλεισμένους δρόμους με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Απεγνωσμένα ο οδηγός του ασθενοφόρου ζητούσε να περάσει χωρίς αυτό να είναι εφικτό.

Τελικά ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία με δυο μηχανές άνοιξε δρόμο και το ασθενοφόρο εισήλθε ανάποδα στο λιμάνι για να φτάσει στο σημείο που ήταν ελλιμενισμένο το πλοίο.

Διαβάστε επίσης
Τραγωδία στην Καβάλα: Εντοπίστηκε νεκρός ο κυνηγός που είχε εξαφανιστεί

Χρειάστηκε να βγει το άδειο ασθενοφόρο που βρισκόταν ήδη μέσα καράβι και το οποίο ακολουθούσε το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για να μπει μέσα το ασθενοφόρο με το παιδί.

Ο πατέρας τού αγοριού δεν κατάφερε να επιβιβαστεί κι έφυγε με το επόμενο δρομολόγιο, καθώς το πλοίο ήταν γεμάτο με τουρίστες που αναχωρούσαν.

Τελικά το παιδί από το Νοσοκομείο Καβάλας χρειάστηκε να διακομιστεί άμεσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς η κατάστασή του ήταν κρίσιμη.

Το ερώτημα που τίθεται από τους γιατρούς αλλά και από τον κόσμο είναι γιατί σε παρόμοιες περιπτώσεις που πρέπει να ληφθούν κυκλοφοριακά μέτρα για τη μετακίνηση κάποιου επίσημου δεν προβλέπεται μία δίοδος διαφυγής για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Γιατί έπρεπε να αποκλειστούν όλοι οι δρόμοι ή να εγκλωβιστούν στο λιμάνι τουρίστες που αναχωρούσαν την ίδια ώρα που έφτασε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης και να μην έχει προβλεφθεί η απρόσκοπτη διέλευση του ασθενοφόρου.

Όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε ένα νησί με 100.000 ανθρώπους καθημερινά επάνω σε αυτό όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και με τα ατυχήματα να έχουν πλέον ρουτίνα για τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας.

Πηγή: kavalanews.gr