Θεμιστοκλέους: “Κινητές μονάδες για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σχεδόν σε όλα τα ΑΕΙ”

Θεσσαλονίκη συγκέντρωση ΑΠΘ

Τι τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Κινητές μονάδες για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού έχουν αναπτυχθεί σχεδόν σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με περισσότερα από 40 συνεργεία, τα οποία θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19.

“Ξεπεράσαμε τα 12.600.000 εμβολιασμούς στην Ελλάδα”, σημείωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό 6.300.000 συμπολίτες μας, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 60% επί του γενικού πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής, έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου 206.000 πολίτες, ενώ 40.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι κινητά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν εμβολιασμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, επικεντρώνοντας κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 11.000 εμβολιασμοί.

Σε καθημερινή βάση, περισσότερες από 300 και πλέον κινητές μονάδες πηγαίνουν για εμβολιασμούς στα σπίτια πολιτών, καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν αναπτυχθεί δράσεις για τον εμβολιασμό των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, για τον εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων, όπως οι Ρομά, οι άστεγοι και οι τοξικοεξαρτώμενοι, ενώ γίνονται εμβολιασμοί και στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *