Θεσσαλονίκη: Εκρυβαν τα ναρκωτικά σε… επιστολές των ΕΛΤΑ!

Τα εντόπισε λαγωνικό της ΕΛΑΣ

Την κάνναβη σε… ταχυδρομικές επιστολές έκρυβαν δράστες στη Θεσσαλονίκη.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπορεύονται ναρκωτικές ουσίες.

Θεσσαλονίκη: Στο πλαίσιο αυτό κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο άτομα που δραστηριοποιούνται στην εμπορία εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους  του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (18-09-2020) 38χρονο ημεδαπό, μέλος οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ποσοτήτων ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 17 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 572 γραμμαρίων
  • 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
  • Χρηματικό ποσό.

Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης,  το οποίο οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δέματα κάνναβης συνολικού βάρος 3 κιλών και 436 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό 5.400 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και 2 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ωε μέσο μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, εντοπίσθηκαν 10 ταχυδρομικές επιστολές με παραλήπτες σε χώρες της Ευρώπης, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 228,4 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *