Θεσσαλονίκη: Εκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου

κορονοϊός επίθεση με τσεκούρι Παπανικολάου κορονοϊό Θεσσαλονίκη

Αναστέλλονται όλα τα μη επείγοντα χειρουργεία

Εκτακτα μέτρα ισχύουν από σήμερα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, αναστέλλονται όλα τα μη επείγοντα χειρουργεία, απαγορεύεται το επισκεπτήριο παρά μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργία όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και τα ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και δεδομένων των περιστάσεων στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το προσωπικό του νοσοκομείου στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» θα ισχύουν από Δευτέρα 16 Μαρτίου τα ακόλουθα έκτακτα μέτρα:

• Αναστέλλεται η λειτουργία ΟΛΩΝ των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και τα ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια.

• Αναστέλλονται όλα τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα.

• Οι ασθενείς θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εκτός ΜΕΘ ο 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αμάξι - Υποβλήθηκε σε επέμβαση

• Το επισκεπτήριο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ παρά μόνο σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης και με την άδεια του διευθυντή της κλινικής.

• Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα που είναι υπό τακτική παρακολούθηση μπορούν να προσέλθουν ΜΟΝΟ σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: «Μένουμε ψύχραιμοι – δίνουμε αίμα!»

Λόγω της αναπόφευκτης επίπτωσης στην προσέλευση αιμοδοτώ, πράγμα που προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου λειτουργεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Ευόσμου –Κορδελιού στο Α΄ΚΑΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ (Αγίου Αθανασίου και Κολοκοτρώνη, γωνία). Τονίζουμε ότι στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Ωράρια αιμοληψιών

8:30-14:00 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή

12:00-19:00 Τρίτη και Πέμπτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *