Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 26χρονου για ληστείες και υπεξαίρεση

Ρομά Λαμία Ροδόπη Δράμα Σπέτσες Θεσσαλονίκη Αστυνομικό Τμήμα Μένιος Φουρθιώτης Λαμία Ρομά

Θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Ενας 26χρονος άνδρας από την Αλβανία συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, καθώς εμπλέκεται σε περιπτώσεις ληστείας και υπεξαίρεσης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, υπεξαίρεσης, επικίνδυνης οδήγησης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθειας και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση: “Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, οδήγησε στη σύλληψη ατόμου και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του, για τα αδικήματα της ληστείας, υπεξαίρεσης, επικίνδυνης οδήγησης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθειας και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (20-11-2020) σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναζητήσεις που εκδόθηκαν από το κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν και συνέλαβαν 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος νωρίτερα δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα στάθμευσης, αναπτύσσοντας ταχύτητα και κινούμενος επικίνδυνα τόσο για τα διερχόμενα οχήματα, όσο και για πεζούς.

Διαβάστε επίσης  Μητέρα ερωτοτροπούσε με τον σύντροφό της μπροστά στο ανήλικο παιδί της

Στη συνέχεια, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Παραλίας, ο 26χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, μαζί με ένα ακόμη άτομο που αναζητείται, και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) περίστροφο και τρία (3) φυσίγγια, ενώ από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας Τριανδρίας προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ιδιοποιήθηκε παράνομα από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, προ μιας εβδομάδας περίπου.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη έρευνα του προαναφερόμενου Τμήματος Ασφαλείας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, περί τις αρχές του τρέχοντος μήνα, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στην Ανατολική Θεσσαλονίκη απ΄όπου αφαίρεσε με την απειλή του κατασχεθέντος περιστρόφου, το συνολικό χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής του στη διάπραξη έτερων αδικημάτων”.

Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *