Θεσσαλονίκη: Φοιτητές καταγγέλλουν αστυνομική βία στη σημερινό συλλαλητήριο

Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους, φοιτητικοί σύλλογοι από τη Θεσσαλονίκη τονίζουν πως «οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες» και πως «αγωνίζονται για να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να ανοίξουν οι σχολές τους, ώστε να μην περάσει το νέο αίσχος που αποκαλείται νομοσχέδιο, ώστε τα ΜΑΤ να μην πατήσουν το πόδι τους στα πανεπιστήμια».

«Ο αγώνας που δίνουν για να επιστρέψουν στις σχολές, για να έχουν την επόμενη μέρα τα πανεπιστήμια παραπάνω καθηγητές και όχι αστυνομικούς για να έχουν σπουδές και ζωή στο ύψος των αναγκών τους δεν τρομοκρατείται, δεν πρόκειται να υποχωρήσει» σημειώνουν οι φοιτητές, καταδικάζοντας παράλληλα «την απρόκλητη και αναίτια ρίψη χημικών και τις συλλήψεις που σημειώθηκαν πριν λίγο στο συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου».

«Η στάση των ΜΑΤ, να εμποδίσουν τους φοιτητές να κατέβουν στον δρόμο στοχεύει στο να προκαλέσει φόβο, να σπείρει την υποταγή απέναντι στην πολιτική που εκτός από τσακισμένα δικαιώματα επιλέγει και τα τσακισμένα κεφάλια από το να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών» αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και υπογραμμίζουν: «Δεν θα τους περάσει! Η απάντηση θα έρθει στον δρόμο εκεί που έχουν κατακτηθεί όλα όσα προσπαθούν να μας τα στερήσουν! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου θα είναι στον δρόμο. Τους το ξεκαθαρίζουμε, όσο σπέρνουν ανέμους καταστολής και αυταρχισμού τόσο θα θερίζουν θύελλες αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *