Θεσσαλονίκη: Και οι νοσοκομειακοί ιατροί στην απεργία της Τετάρτης

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη διαμαρτυρία

Αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο

Στην απεργία της Τετάρτης 16 Ιουνίου θα συμμετέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών στην Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, “να μην επιτρέψουμε να κατατεθεί αυτό το άθλιο νομοσχέδιο που χτυπάει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, που τους αφήνει απροστάτευτους απέναντι στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Που απαξιώνει την υγεία, την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα για «εναρμόνιση» με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες”.

Η Eνωση καλεί σε συμμετοχή των νοσοκομειακών ιατρών στα απογευματινά συλλαλητήρια στις 19:00 στο Aγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η απεργία-σταθμός την περασμένη Πέμπτη, η λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, σε δεκάδες πόλεις, οι κινητοποιήσεις που ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, η ζωντάνια και ο παλμός της απεργιακής συγκέντρωσης από τα σωματεία και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν απαίτησαν ξεκάθαρα να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, απαίτησαν σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Έστειλαν βροντερό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δε θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Οι “ανατροπές του αιώνα” που εισηγούνται με τον νομοσχέδιο περιλαμβάνουν την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, την καθιέρωση ως και 13 ωρών δουλειάς. Φθηνές θέσεις εργασίας, χωρίς προστασία μισθού και δικαιωμάτων, διαφορετικά ανεργία. Ταυτόχρονα, προχωρούν σε παραπέρα χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων και της ίδιας της απεργίας. Θέλουν η απεργία να καταντήσει εθιμοτυπικό γεγονός χωρίς μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων. Αυτά είναι μεταξύ άλλων, όσα ευαγγελίζεται ο νόμος – έκτρωμα. Στο χώρο της υγείας αυτές οι ανατροπές στα πλαίσια εφαρμογής οδηγιών της ΕΕ είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας στα ωράρια των γιατρών, με την θεσμοθέτηση 12ωρης βάρδιας, έχει περάσει με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ξέρουν ότι το νομοθετικό έκτρωμα έχει ήδη καταδικαστεί οριστικά στη συνείδησή των εργαζομένων. Ματαιοπονούν, όσο σκληρά και να προσπαθούν η κυβέρνηση, τα καλοπληρωμένα επιτελεία της, αλλά και οι «άσπονδοι» φίλοι των εργαζομένων, που προπαγανδίζουν παντού για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, να πείσουν για το αντίθετο.

Να μην επιτρέψουμε να κατατεθεί αυτό το άθλιο νομοσχέδιο που χτυπάει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, που τους αφήνει απροστάτευτους απέναντι στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Που απαξιώνει την υγεία, την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα για «εναρμόνιση» με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Καλούμε τους μαχόμενους υγειονομικούς, που δίνουν την μάχη μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, καθώς και όλο τον λαό της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα σωματεία τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν άμεσα:

• Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.

• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

• Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα εντείνουμε τον αγώνα μας για προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας και για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί ο νόμος τερατούργημα.

Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 16/6 και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου μαζί με τα άλλα σωματεία εργαζομένων.

Συμμετέχουμε στα απογευματινά συλλαλητήρια στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *