Θεσσαλονίκη – κορονοϊός: Στους Αμπελόκηπους ο πολυπληθής γάμος

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη μετά από γλέντι γάμου στη δυτική πλευρά της πόλης, σε σημείο όπου προέκυψε επιδημιολογική εστία κορονοϊού, καθώς έχουν ήδη προκύψει τουλάχιστον 10 νέα κρούσματα.

Το γλέντι, με περίπου 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους στη Θεσσαλονίκη σε ανοικτό χώρο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου μέσου, την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διαγνώστηκε θετικός στην ασθένεια που προκαλεί η πανδημία.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 12 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.

Ολοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορονοϊού, και 10 βγήκαν θετικοί.

Τρεις ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο διαθέτει τμήμα κορονοϊού.

Πρόκειται για τον 35χρονο γαμπρό και δύο γυναίκες με την μια να αναμένεται να πάρει εξιτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, εντός της ημέρας.

Οι άλλοι επτά εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά, στο νοσοκομείο Πανανικολάου, νοσηλεύονται εννέα άτομα με κορονοϊό, όλοι τους εκτός Μονάδας Ενταντικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *