Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας από τους διανομείς που εργάζονται εν μέσω χιονόπτωσης

ντελιβερά delivery διανομείς Θεσσαλονίκη Κεφαλάς Βέροια

«Παίζουμε τη ζωή μας κορώνα – γράμματα για μεροκάματα πείνας»

Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ότι εν μέσω χιονόπτωσης και παγετού εκατοντάδες ντελιβεράδες αναγκάζονται, μετά τις πιέσεις και τις εντολές της εργοδοσίας να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για το μεροκάματο.

Η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι διανομείς παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα για μεροκάματα πείνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Τη ζωή μας κορώνα γράμματα!

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, τα μέτρα ασφαλείας και οι ζωές μας οι ίδιες γίνονται αναλώσιμα . Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες του μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Εν μέσω χιονόπτωσης και παγετού εκατοντάδες συνάδελφοι μας αναγκάζονται, μετά τις πιέσεις και τις εντολές της εργοδοσίας να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για το μεροκάματο. Χωρίς καμία ντροπή και κανένα ενδοιασμό οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου για άλλη μια φορά πρωτοστατούν στην όξυνση της επίθεσης προς τους εργαζόμενους.

Οπως μας ενημερώνουν συνάδελφοι με εντολή της e-food και της Wolt εξυπηρετούνταν κανονικά,σαν να μην συνέβαινε τίποτα, οι παραγγελίες στην χιονισμένη Θεσσαλονίκη. Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου ήδη η e-food έχει αναστείλει τη λειτουργία της. Και σίγουρα δεν είναι λύση ότι η Wolt δίνει 4,5€ την ώρα μέχρι τις 12 σε όποιον συνάδελφο εξυπηρετεί με δικό του αμάξι.

Χωρίς εξοπλισμό, χωρίς μετρα προστασίας, με παγετό και χιόνια στους δρόμους, οι συνάδελφοι μας παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γραμματα για μεροκάματα πείνας.

Καθιστούμε υπεύθυνους τις εταιρείες και τους εργοδότες για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί σε συνάδελφό μας!

Παρά τις προσπάθειες μας και την επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Τροχαίας και Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για να παρέμβει και να δώσει μια λύση, μας απάντησαν ότι δεν έχουν δικαιοδοσία να παρέμβουν σε τέτοια ζητήματα λόγω και του θολού νομικού πλαισίου που υπάρχει. Αποδεικνύεται στην πράξη ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση και ποιανού τα κέρδη οχυρώνει με νομους-πλαισια γκιλοτίνα για το λαό.

Είμαστε σε εγρήγορση και επικοινωνία με τους συναδέλφους στον κλάδο μας και κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτή τους η απόφαση και ενέργεια δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο και απροστάτευτο στις ορέξεις τους. Πρώτη προτεραιότητα μας είναι ότι δεν θα χαθεί κανένα μεροκάματο και δεν θα μπει κανένας συνάδελφος σε κίνδυνο. Θα μετατρέψουμε κάθε χώρο εργασίας σε πεδίο μάχης και σύγκρουσης για τα δικαιώματά μας!

Καλούμε οποιοδήποτε συνάδελφο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση να επικοινωνήσει με το Συνδικάτο!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *