Θεσσαλονίκη: Μετανάστες σκαρφάλωσαν σε αμαξοστοιχία για να πάνε στην Ειδομένη

μετανάστες Θεσσαλονίκη

Σταμάτησαν το δρομολόγιο του τραίνου

Μετανάστες καθυστέρησαν την αναχώρηση εμπορικής αμαξοστοιχίας με προορισμό την Ειδομένη, όταν σκαρφάλωσαν στον συρμό, επιχειρώντας να ταξιδέψουν έως τα βόρεια σύνορα της χώρας, απ’ όπου αναζητούν έξοδο προς κάποια χώρα της Ευρώπης.

Το περιστατικό με του μετανάστες συνέβη το απόγευμα στο Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ, δυτικά της Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με την άφιξη των οποίων το τρένο συνέχισε, λίγο αργότερα, το δρομολόγιό του. Δεν αναφέρθηκε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι μετανάστες ήταν εφοδιασμένοι με τα νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στην χώρα μας.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν στο ίδιο σημείο κλήθηκαν πάλι αστυνομικοί προκειμένου να αναχωρήσει για τον προορισμό της μία ακόμη εμπορική αμαξοστοιχία.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται συχνά.

Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, δεκάδες μετανάστες ανεβαίνουν στα βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών, ή στις συνδέσεις τους, ακόμη κι όταν οι συρμοί είναι σε κίνηση, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία και από εκεί – συνήθως με τη βοήθεια διακινητών – αναζητούν τρόπους να φτάσουν προς την Βόρεια ή Κεντρική Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *