Θεσσαλονίκη: “Να ακουστεί η φωνή μας και πίσω από τις μάσκες” φώναξαν οι νοσηλευτές

κορονοϊός Θεαγένειο Θεσσαλονίκη

Συμβολική συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου

“Να ακουστεί η φωνή μας και πίσω από τις μάσκες” φώναξαν νοσηλευτές στο Θεαγένειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα.

Ήταν μια συμβολική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του ιδρύματος, με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου στην Θεσσαλονίκη, Βασίλης Μουρατίδης, σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ανάδειξη των χρόνιων προβλημάτων του νοσηλευτών, τα οποία παραμένουν άλυτα.

«Η εποχή της πανδημίας ανέδειξε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των νοσηλευτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Μουρατίδης, επισημαίνοντας ότι εκκρεμούν θεσμικά αιτήματα, όπως η ένταξη των νοσηλευτών και όλου του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι αυξήσεις των μισθών, οι οποίοι είναι καθηλωμένοι και δεν τους επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση, η σύσταση ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου και η μονιμοποίηση των επικουρικών.

«Στο Θεαγένειο έχουμε πάνω από 100 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών, οι οποίες κατά ένα μέρος καλύπτονται από επικουρικούς και αν φύγουν αυτοί οι συνάδελφοι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Το Θεαγένειο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει όλη τη Βόρεια Ελλάδα και θέλει άμεσα ενίσχυση. Χορτάσαμε χειροκροτήματα και υποσχέσεις, ήρθε η ώρα των έργων», πρόσθεσε ο κ. Μουρατίδης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για κλείσιμο λυόμενου δημοτικού σχολείου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *