Θεσσαλονίκη: Παραπέμπεται σε δίκη η 33χρονη για την απαγωγή της 10χρονης στην Τούμπα

Αρπαγή 10χρονης

Εχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της 33χρονης, η οποία συνελήφθη για την απαγωγή 10χρονου κοριτσιού τον περασμένο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 η μητέρα της 10χρονης Μ. πήγε στο Τ.Α. Τούμπας και δήλωσε την εξαφάνισή της στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις από τις αστυνομικές αρχές, προέκυψε ότι η ανήλικη είχε γίνει αντιληπτή από τους συμμαθητές της να συναντά άγνωστη γυναίκα σε σημείο κοντά στο σχολείο της και έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία Amber Alert και δημοσιεύθηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης η φωτογραφία και τα στοιχεία της ανήλικης, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους πολίτες η εξαφάνισή της και να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την τύχη της.

Η ανήλικη εντοπίστηκε μετά από δύο ημέρες να περιφέρεται στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά. Πολίτες την αναγνώρισαν και άμεσα ειδοποίησαν αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών και των αυτοπτών μαρτύρων, το κορίτσι ήταν σε προφανή σύγχυση, μη γνωρίζοντας ούτε τι μέρα είναι, ούτε πού βρίσκεται.

Ηταν σωματικά εξουθενωμένη και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και μεταφέρθηκε στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η 33χρονη εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην παραλία της Κατερίνης, από όπου προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης, αφού πρώτα άφησε το κοριτσάκι στο δρόμο μετά την απαγωγή της. Σε βάρος της 33χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σε βαθμό πλημμελήματος).

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *