Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Τρεις συλλήψεις πραγματοποίησαν κατά το τελευταίο 24ωρο οι αρχές στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες της 10-06-2021 στην περιοχή της Πολίχνης 50χρονο ημεδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου συνέλαβαν χθες (10-06-2021) 24χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη της Ανακρίτριας Τμήματος Ανηλίκων Αθηνών, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή από κοινού, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η τοποθέτησή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.

Τέλος, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως μεσημβρινές ώρες της 10-06-2021, 44χρονο αλλοδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν δύο (2) αποφάσεις Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (21) μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, κλοπής και παράβασης Νόμου περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δέκα (10) συνολικά ατόμων.

Ακόμη:

• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, καθώς στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας και επιστημονικής ανάλυσης κατασχεθέντων πειστηρίων, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών διάρρηξης και αφαίρεσης χρηματοκιβωτίου από εταιρεία στην περιοχή του Καλοχωρίου.

• Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως έπειτα από τη σύλληψη τριών (3) ημεδαπών ηλικίας 36, 34 και 45 ετών και την ταυτοποίηση δύο (2) συνεργών τους ηλικίας 35 και 25 ετών, που με τη μέθοδο της απασχόλησης παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας ή αερίου, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα (σχετ. το από 07-03-2021 Πρωινό Ενημερωτικό Δελτίο της Υπηρεσίας μας), προέκυψε επιπλέον, ότι:
κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2021, ο 25χρονος και ο 36χρονος ενεργώντας κατά μόνας, σε δύο περιπτώσεις, προσέγγισαν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι τους ασφαλιστές απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.900) ευρώ, ενώ ο 35χρονος προσποιούμενος το συντηρητή ανελκυστήρα απασχολούσε ηλικιωμένη και συνεργοί του αφαίρεσαν από το εσωτερικό της οικίας της διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας (20.000) ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης  "Καμπάνα" 120000 ευρώ σε 69χρονη που πέταξε τέσσερα κουτάβια στα σκουπίδια

• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για κλοπή, διότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, από κοινού με συνεργό του, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και αφαίρεσαν την τσάντα της ιδιοκτήτριας που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της αντικείμενα.

• Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 42χρονης ημεδαπής για το αδίκημα της απάτης, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουάριο του 2021, ως ιδιοκτήτρια γραφείου ιδιωτικών ερευνών, εξαπάτησε και απέσπασε από 54χρονο το χρηματικό ποσό των (1.200).

• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 42 και 32 ετών, οι οποίοι το Μάιο του τρέχοντος έτους, εισήλθαν σε αυλή οικοπέδου στα Πεύκα Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν δύο (2) οχήματα.

• Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 27 και 21 ετών (συγγενείς), καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάρτιο του 2021, έμπροσθεν συνδέσμου φιλάθλων ομάδας στην περιοχή του Λαγκαδά, προέβησαν σε ρίψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού – μολότοφ (χωρίς να αναφλεγεί).

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *