Θρήνος στην Περαία: “Εφυγε” ξαφνικά από τη ζωή η Αθηνά Σαββίδου

Αθηνά Σαββίδου Περαία

Μουσικός και συγγραφέας με σημαντική δράση

Περαία: “Εφυγε” ξαφνικά από τη ζωή η Αθηνά Σαββίδου.

Η εκλειπούσα ήταν μουσικός και συγγραφέας και ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πανθερμαϊκό Χαμόγελο” με έδρα την Περαία.

Είχε γράψει δύο παιδικά βιβλία αλλά και στίχους για τραγούδια. Επίσης, αρκετοί μαθητές είχαν λάβει μέρος σε μουσικά σόου ταλέντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Προξενείο της Ρωσίας στην Ελλάδα και αναφέρει:

“Το Συλλογικό Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια για την ταχεία αποχώρηση της Αθηνάς Σαββίδου – επικεφαλής της πολιτιστικής κοινωνίας “Πανθερμαϊκό Χαμόγελο”.

Έχοντας ανεξάντλητη ενέργεια, βαθιά γνώση και μεγάλο παιδαγωγικό ταλέντο, η Αθηνά Σαββίδηου αφιέρωσε όλη της τη ζωή στο να υπηρετεί παιδιά και Μουσική. Οι μαθητές της Αθηνάς, πάντα περιτριγυρισμένοι από τη φροντίδα και την αγάπη της, πήραν μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς φωνητικής και φεστιβάλ, με συνέπεια να παίρνουν βραβεία.

Η Αθηνά ενθουσιωδώς και άμεσα ανέλαβε οποιαδήποτε επιχείρηση, ενέπνευσε και ενέπνευσε όχι μόνο μαθητές, αλλά και γονείς, δείχνοντας πόσο ταλαντούχα και πολύπλευρα παιδιά μπορούν να είναι.

Μακροχρόνια φιλική και γόνιμη συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας για την οργάνωση κρατικών εισακτέων και φωτεινών πολιτιστικών εκδηλώσεων με την άμεση εμπλοκή της παιδικής της ομάδας συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση των ρωσοελληνικών πολιτιστικών δεσμών.

Θρηνούμε αυτή τη μέρα με τους συγγενείς και αγαπημένους της Αθήνας Σαββίδου. Η τρυφερή μνήμη της Αθηνάς θα λάμπει για πάντα στις καρδιές μας, καθώς και το αμίμητο ζεστό της χαμόγελο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *