Θύμα bulllying 14χρονη μαθήτρια σε σχολείο του Βόλου

αθλήτρια βιασμός αστυνομικός

Ο Γολγοθάς που πέρασε δύο ολόκληρα χρόνια

Στο “φως” βγήκαν όλα όσα βίωσε μία 14χρονη μαθήτρια στον Βόλο, η οποία επί δύο ολόκληρα χρόνια έπεφτε θύμα εκφοβισμού από παιδιά του σχολείου της.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας να ξεκινήσει σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής στον Βόλο.

Ειδικότερα, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βόλου Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως έχει ξεκινήσει ένα πλέγμα μέτρων που αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου με αφορμή το περιστατικό bullying με θύμα τη 14χρονη μαθήτρια.

Μεταξύ άλλων είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ήδη με απόφαση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν διατεθεί κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγοι, συντονιστές παιδαγωγικού έργου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας, «Πρόταση Ζωής», ο Συμβουλευτικός Σταθμός Πολιτών της Μητρόπολης Δημητριάδος, αλλά και ετοιμάζεται συνολικό πρόγραμμα επιμόρφωσης όλων των γονέων στα σχολεία του Βόλου για την σχολική βία.

Θα ξεκινήσει και προκαταρκτική εξέταση για τυχών παραλείψεις προς στους εκπαιδευτικούς του σχολείου
Παράλληλα ο κ. Σαβελίδης ανέφερε πως θα ξεκινήσει και προκαταρκτική εξέταση για τυχών παραλείψεις προς στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, σημειώνοντας πως η διεύθυνση δευτεροβάθμιας θα παρέμβει στο σύνολο, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, αλλά και να μην προκύψει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. «Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να μην επαναληφθεί αντίστοιχο φαινόμενο, σε κανένα σχολείο του Βόλου. Είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις για την καταπολέμηση της βίας εντός των σχολείων», είπε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης  Βόλος: Καταδικάστηκε για την προσπέραση 38χρονου που σκοτώθηκε

Αναφορικά με την πορεία της ψυχολογικής υγείας της 14χρονης κοπέλας, ο κ. Σαβελίδης σημείωσε πως την επισκέφθηκε προσωπικά για να δει από κοντά την κατάσταση της. Ο ίδιος, είπε πως η κοπέλα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, τονίζοντας πως με την στήριξη που προσφέρεται, στόχος είναι να μην αισθανθεί σε καμία περίπτωση, μόνη της σε όλη αυτή την περιπέτεια που βίωσε.

Σημειώνεται, πως την υπόθεση της βίας απέναντι στη 14χρονη μαθήτρια, την έχει αναλάβει η εισαγγελία Βόλου, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα επιτήρησης των φερόμενων θυτών, με στόχο την προστασία της μαθήτριας, αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου.