Τι απαντά ο σκηνοθέτης της ερωτικής ταινίας ομοφυλοφιλικού περιεχομένου που προβλήθηκε σε μαθητές

Θεσσαλονίκη σχολείο

Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς παράλογους

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα της ταινίας “Αγόρια στο Ντους”, η οποία προβλήθηκε σε μαθητές δημοτικού από την δασκάλα τους και ο σκηνοθέτης, Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, έδωσε τη δική του απάντηση.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή TLive με την Τατιάνα Στεφανίδου, ο σκηνοθέτης της ταινίας που προβλήθηκε στους ανήλικους μαθητές δημοτικού θεωρεί ότι δεν υπάρχει λογική στους ισχυρισμούς περί «ερωτικού» φιλμ και τους χαρακτηρίζει αβάσιμους.

«Έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι η ταινία μικρού μήκους είναι ερωτική και απεικονίζει σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ παιδιών. Αμφισβητούμε ότι έχει δει την ταινία, όποιος υποστηρίζει όλα αυτά», απαντά ο Σουηδός σκηνοθέτης στο TLive για την ταινία που προβλήθηκε στο δημοτικό σχολείο.

«Είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ταινία μικρού μήκους, με πολλά βραβεία. Χρησιμοποιείται καθημερινά σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε όλη την Ευρώπη. Την βλέπουν καθημερινά χιλιάδες παιδιά από το 2021 που κυκλοφόρησε», προσθέτει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί [σ.σ. ότι είναι ερωτική ταινία] είναι παράλογοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς το θέμα της ταινίας ερμηνεύτηκε με αυτόν τον τρόπο. Η ταινία δεν απεικονίζει κάτι τέτοιο», εξηγεί ο Σουηδός σκηνοθέτης.

«Ελπίζουμε πως το ελληνικό κοινό θα δείξει την κριτική του σκέψη, φιλτράροντας τις πληροφορίες που ακούει αυτή τη στιγμή και ότι θα βρει χρόνο να παρακολουθήσει την ταινία, εάν του δοθεί η ευκαιρία», καταλήγει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ.