Τι δήλωσε ο Λέκκας για τους σεισμούς στη Χαλκιδική

Αρκετοί οι μετασεισμοί σήμερα

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο CNN Greece κάνει λόγο για πλούσια σεισμική ακολουθία στην Χαλκιδική.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε, η τελευταία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:58 το απόγευμα της Κυριακής και είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης και σε εστιακό βάθος 20,6 χιλιομέτρων.

Είναι το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τα ξημερώματα το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ.

«Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οφείλονται σε παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας, που περνά νοτιοδυτικά της Χαλκιδικής», σημειώνει ο κ. Λέκκας.

«Το φαινόμενο απαιτεί παρακολούθηση. Δεν προκαλεί ανησυχία, η ακολουθία είναι πλούσια αλλά κανονική, ωστόσο, οφείλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί», τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Διαβάστε επίσης  Μνημόσυνο για τον Βασίλη Καρρά στην Χαλκιδική

Να σημειωθεί ότι και στις 16:16 σημειώθηκε μια ακόμα ασθενής δόνηση, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15:22 σημειώθηκε και άλλη δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 18,6 χλμ. Και το επίκεντρο 18 χλμ. Νοτιοδυτικά του Άθω.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή, αναστατώνοντας τους κατοίκους πολλών περιοχών της Βορείου Ελλάδας.

Το επίκεντρο της πρώτης δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Άθω και ακολούθησαν αρκετοί μικρότεροι μετασεισμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *