Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 10χρονου στον Βόλο 

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο

Οι γονείς του άτυχου αγοριού δεν μπορούν να το πιστέψουν

Πνευμονία είναι η αιτία θανάτου του 10χρονου μαθητή από την Αγριά Βόλου, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή το Σάββατο, από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο τον 10χρονο είναι ισχαιμία του μυοκαρδίου και βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πνευμονία).

Οπως αναφέρει το gegonota.news, ο ιατροδικαστής κ. Χρήστος Κραβαρίτης στην έκθεσή του είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά στον θάνατο του παιδιού από παθολογικά αίτια, ενώ η βαριά λοίμωξη, δηλαδή η πνευμονία, ήταν αυτή που προκάλεσε την ισχαιμία.

Οι γονείς του 10χρονου παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε μέσα σε λίγες ώρες, με τον πατέρα του να δηλώνει πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε εκτός από τα κινητικά, άλλα προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης  Γιώργος Λυγγερίδης: Συγκλονίζει η αδελφή του αστυνομικού - «Καιγόταν ζωντανός και τα επεισόδια συνεχίζονταν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιατροδικαστική του κ. Κραβαρίτη επιβεβαίωσε όσα οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κατέγραψαν στη δική τους έκθεση και ο απαρηγόρητος πατέρας εκτιμά, πως εάν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων το παιδί θα είχε σωθεί.

Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με καταθέσεις που θα δώσουν όλοι οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί.

Ο μαθητής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο την Παρασκευή, με υψηλό πυρετό και με παρότρυνση ιδιώτη γιατρού προς τους γονείς του. Τα συμπτώματα έδειξαν γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν τα κατάφερε. Το Σάββατο υπέστη καρδιακή ανακοπή.