Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις μεταναστευτικές ροές στον Εβρο

Έβρου Καστανιές Εβρος Εβρο Εβρου

Πως ενισχύονται τα σύνορα

H κυβέρνηση αντιδρά Mε ενίσχυση της φύλαξης της μεθορίου στην αυξανόμενη ροή μεταναστών που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο και αποδίδεται σε απόπειρα της Τουρκίας να «ταράξει τα νερά» ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 του μηνός.

Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε από το Open Tv στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Κυριακή (6/9), οι δυνάμεις στην περιοχή επανδρώνονται με επιπλέον 400 συνοριοφύλακες (265 στην Ορεστιάδα και 135 στην Αλεξανδρούπολη) που προσελήφθησαν πρόσφατα, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου φράχτη.

Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανοικτού Καναλιού, τα νέα στοιχεία αφορούν στην εξοπλιστική οχύρωση του Έβρου με τα εξής μέτρα:

Τρία μεγάλα μεγάφωνα προειδοποιητικών μηνυμάτων σε διάφορες γλώσσες και ανυπόφορων ήχων υψηλής συχνότητας.
Τέσσερα drones εναέριας παρακολούθησης.
15 θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό μεταναστευτικών ροών τις νυχτερινές ώρες.
10 θωρακισμένα τζιπ περιπολιών.
5 φουσκωτές βάρκες.
Υπάρχει η σκέψη για τετράτροχες «γουρούνες» και μοτοσικλέτες για περιπολίες.

Διαβάστε επίσης
Στην Ελλάδα για διακοπές ο Μπόρις Τζόνσον (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταυτόχρονα, θα ακολουθήσει και αριθμητική ενίσχυση με 1.000 αστυνομικούς (μόνιμη δύναμη 400, 200 εθελοντές με δικά τους έξοδα, επιπλέον 400 μετά τα γεγονότα του Μαρτίου), με 150 άτομα από το σχέδιο «ΑΣΠΙΔΑ», με 150 φύλακες από τη δύναμη της Frontex. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε τουλάχιστον τρία σημεία: στις Φέρες (στο κτήμα Τσιρόζη όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη), στον Άρδα ποταμό και στο Τυχερό Έβρου.

Επειτα από όλα αυτά θα σταματήσει η ροή των προσφύγων και των μεταναστών, αφού τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αύξηση περίπου 20% στις εισόδους, με τους δουλεμπόρους να επιχειρούν την εισχώρηση μεταναστών από διάφορα σημεία του ποταμού και στη συνέχεια μεταφορά τους μέσω μεγάλων οδικών δικτύων προς τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ethnos.gr

Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.