«Τον χτυπούσαν και όταν λιποθύμησε» λέει η μητέρα του 11χρονου που ξυλοκοπήθηκε σε σχολείο

δάσκαλο αγγλικών κατηγορίες Χανιά κατηγορίες

Ο ανήλικος θυμάται αρκετούς από τους δράστες

Τις χειρότερες στιγμές της ζωής του πέρασε την περασμένη Τετάρτη ένας 11χρονος, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του σε σχολείο στα Πατήσια.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια του ανήλικου θύματος, το περιστατικό δεν σημειώθηκε στο διάλειμμα, αλλά κατά τη διάρκεια διδακτικής ώρας παρουσία των δασκάλων του σχολείου.

“Εν ώρα διδασκαλίας, της τελευταίας ώρας του σχολείου παρουσία δασκάλων έγιναν όλα. Ήταν σε ένα προαύλιο η 5η και η 6η τάξη, αλλά ήταν κανονικά διδακτική ώρα”, φέρεται να υποστηρίζει η μητέρα του 11χρονου, ενώ λέει πως ο γιος της θυμάται τους δράστες να τον χτυπούν με μανία ακόμη και την ώρα που είχε πέσει αναίσθητος στο έδαφος.

“Ήταν αιμόφυρτος όταν λιποθύμησε. Συνέχιζαν να τον χτυπούν, δεν σταματούσαν για κανένα λόγο”, έχει αναφέρει η μητέρα του παιδιού, τονίζοντας πως ο 11χρονος θυμάται 5-6 ονόματα παιδιών που βρίσκονταν ανάμεσα στους “νταήδες”.

Δείτε επίσης: Σοκ: Μαθητές δημοτικού έσπασαν στο ξύλο συμμαθητή τους στο προαύλιο του σχολείου

Η ίδια βρισκόταν έξω από το 101ο δημοτικό Αθηνών μαζί με την κόρη της για να παραλάβει το παιδί, όταν μια δασκάλα της χτύπησε το τζάμι του αυτοκινήτου και της είπε πως χτύπησαν άσχημα το γιο της.

Η οικογένεια του ανήλικου θύματος υποστηρίζει ακόμη πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 11χρονος πέφτει θύμα βίαιης συμπεριφοράς από συμμαθητές του.

Μάλιστα, τονίζουν ότι και άλλα παιδιά έχουν χτυπηθεί στο παρελθόν στο συγκεκριμένο σχολείο με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.

«Θα αποδοθούν ευθύνες, εμείς αντιδρούμε αστραπιαία» λέει ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του 11χρονου μαθητή στην αυλή σχολείου στα Πατήσια μίλησε ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το περιστατικό εμείς επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους, τη διευθύντρια του σχολείου, τη διευθύντρια εκπαίδευσης και εκτός από την πληροφόρηση που ζητήσαμε και την οποία λάβαμε, ζητήσαμε και μία ενδελεχή έρευνα και εξέταση κάθε πτυχής του θέματος για να διαπιστωθεί αν και ποιοι έχουν ευθύνες» τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Κόπτσης.

«Να είστε σίγουροι ότι όπως πάντα θα αποδοθούν οι ευθύνες» διαβεβαίωσε και συμπλήρωσε πως «εμείς αντιδρούμε αστραπιαία και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο με τα στελέχη μας».

Ωστόσο επισήμανε πως «όταν μιλάμε για παιδιά, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο μέχρι τη διερεύνηση όλων των φαινομένων γιατί μιλάμε για ψυχές παιδιών και εμείς ισορροπούμε από τη μια πλευρά στην επιβολή συνεπειών, όπου υπάρχουν και επιδίδονται φυσικά και κυρίως στην κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών, είτε είναι θύτες ήταν είτε θύματα και η αιτιολογία προέρχεται από πολλά πολλά περιβάλλοντα».

Για το κατά πόσο έγινε αντιληπτό το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 11χρονου από τους εκπαιδευτικούς, καθώς έλαβε χώρα μέσα στην αυλή του σχολείου ο κ. Κόπτσης είπε ότι «Έχει συμβεί. Μιλούμε διαρκώς και έχουμε ήδη μια πλήρη ενημέρωση» αλλά δεν επεκτάθηκε περαιτέρω καθώς όπως είπε «θέλουμε να διερευνήσουμε σε όλη την έκταση και από κάθε πλευρά το συγκεκριμένο θέμα».

Όπως επισήμανε «η αντιμετώπιση της βίας απαιτεί εκ βάθρων παρεμβάσεις γιατί είναι πολυπαραγοντικό το θέμα και αυτό κάνουμε εμείς. Εκτός από τις πλούσιες και στοχευμένες δράσεις που έχουμε αναπτύξει με το νέο νόμο αυτό έχουμε ως στόχο. Να αλλάξουμε την κουλτούρα που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας. και αυτό θέλει καιρό».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτή η κουλτούρα θα αλλάξει. Δεν αλλάζει εύκολα. Θέλει συστράτευση δυνάμεων, όχι μόνο από το σχολείο που δεν είναι κυρίως η αιτιολογία ύπαρξης και εμφάνισης των φαινομένων αυτών, αλλά από την οικογένεια και το γενικότερο περιβάλλον».

Πηγή: protothema.gr