Τραγωδία: Γλίτωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε μία απίστευτη τραγωδία  σε μία οικογένεια ομογενών από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, καθώς ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια γλίτωσε από τη δύνη του πολέμου στην Ουκρανία και με τη βοήθεια ενός Έλληνα φίλου τους εγκαταστάθηκαν στα Βίλια Αττικής. Ο πατέρας της οικογένειας, έπειτα, βρήκε δουλειά σε εργοστάσιο κρυστάλλων. Δυστυχώς, ο άνδρας την περασμένη Τρίτη έχασε τη ζωή του καθώς καταπλακώθηκε από σωρό κρυστάλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της εκπομπής «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον».

Οι δικηγόροι της οικογένειας γνωστοποίησαν πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 13 του μηνός, εν ώρα εργασίας του 49χρονου. Πλέον, αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ έχει βγει ένα πρώτο πόρισμα.

Παράλληλα, αναμένεται και η έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Υπήρξαν παραβάσεις, «είναι ευνόητο αυτό», αναφέρει επίσης η δικηγόρος Δήμητρα Κοκκινιώτη.

Ο γιος του θύματος δηλώνει πως «πολύ άδικα που έφυγε έτσι ο πατέρας μου, γλιτώσαμε τον πόλεμο (…)».

Τι επικαλείται η επιχείρηση

Η εν λόγω εταιρεία, σχετικά με την τραγωδία, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σχετικά με το εργατικό ατύχημα της 13ης Σεπτεμβρίου 2022 στο υποκατάστημα της εταιρείας στην Αυλώνα και τον θανάσιμο τραυματισμό του εργαζόμενου O.R., εκφράζουμε τη βαθύτατη και ειλικρινή θλίψη μας και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και δημοσίως, στην οποία όπως ήδη έχουμε δηλώσει συμπαραστεκόμαστε και εκφράσαμε την απόφαση και την επιθυμία μας να συνδράμουμε με κάθε τρόπο. Εντελώς επιγραμματικά σημειώνουμε ότι η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, έχει προσλάβει δύο πρόσφυγες ως εργαζόμενους, τηρεί με αυστηρότητα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και όλοι οι εργαζόμενοί της είναι πλήρως ασφαλισμένοι. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές και από την εταιρεία μας».

Πηγή: ethnos.gr