Τραγωδία στα Τέμπη: 10000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων από το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα “Στέλιος Χατζηιωάννου”

Τέμπη Λάρισα δυστύχημα τρένα τραγωδία

Που θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους

Μπορεί να έχει περάσει αρκετός καιρός από τη φρικτή νύχτα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα, όμως ο θρήνος των δικών τους ανθρώπων δεν φαίνεται να περνάει σύντομα.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου παρακολουθεί στενά και με αγωνία τις εξελίξεις, και επιθυμεί να σταθεί πλάι σε όλες τις οικογένειες των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος και να παράσχει απτή βοήθεια. Γι’ αυτό το λόγο, αντίστοιχα με την δράση που πραγματοποίησε το ίδρυμα το 2018 με την τραγωδία στο Μάτι, ανακοινώνει χρηματική δωρεά ύψους 10.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ειδικότερα, θα δοθεί εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα. Θα πρέπει να υπάρξει γραπτή αίτηση που θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα https://steliosfoundation.gr.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023. Οι πληρωμές θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 15 Μαΐου 2023, γι’ αυτούς που έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Καταγγελία "βόμβα" από τον πατέρα των διδύμων για τον σταθμάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», τόνισε ο Στέλιος Χατζηιωάννου. Συνεχίζοντας τη δήλωσή του για αυτήν την πρωτοβουλία, ανέφερε: «Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».