Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο μόνιμος σταθμάρχης Λάρισας

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικού όρους ο μόνιμος σταθμάρχης Λάρισας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον σταθμάρχη που εκτελούσε την απογευματινή βάρδια την ημέρα του πολύνεκρου δυστυχήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι περιοριστικοί όροι είναι η χρηματική εγγύηση των 15.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να δίνει το παρών και στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το δυστύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ακόμα και αν είχε φύγει στις 23:00 ως όφειλε. Και αυτό γιατί το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο σταθμάρχης φαίνεται να ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει έως τις 23:00, όπως προβλεπόταν από τον προγραμματισμό των βαρδιών, εκείνος όμως φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα, στις 22:00. Στο μητρώο των βαρδιών σημείωσε αρχικά σαν ώρα αναχώρησης 22:20 και σε δεύτερο χρόνο διόρθωσε τη σήμανση με διορθωτικό («Blanco»), γράφοντας 22:30. Κάτι που παραμένει ακατανόητο, εφόσον και πάλι θα είχε αποχωρήσει αντικανονικά, παραβιάζοντας κατά 30 λεπτά το ωράριό του.

Διαβάστε επίσης  Δυστύχημα στα Τέμπη 2003: 21 χρόνια από την τραγωδία που "έκοψε" το νήμα της ζωής σε 21 μαθητές (ΦΩΤΟ)

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος σταθμάρχης κατηγορείται ήδη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες.

Ο λόγος για τον οποίον ο Κ.Π. αποχώρησε νωρίτερα, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ήταν για να αγοράσει πρόχειρο φαγητό (γύρο) για τον μικρότερο γιο του, ο οποίος βρισκόταν στην οικογενειακή οικία καθώς ετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα, σε παρατήρηση συναδέλφου του, ο οποίος τον ρώτησε «γιατί άφησες μόνο του τον Σαμαρά;» εφόσον όλοι στον ΟΣΕ Λάρισας γνώριζαν ότι ήταν ανεπαρκής, ο Κ.Π. απάντησε κάτι σαν «και τι θες να κάνω; Να καθίσω να τον φυλάω;»