Τραγωδία στα Τέμπη: Με κονκάρδες “ήταν έγκλημα” η παρελάση των μαθητών για την 25η Μαρτίου στη Λάρισα

παρέλαση Λάρισα 25η Μαρτίου

Γεμάτη νόημα η πρωτοβουλία των παιδιών

Παρέλαση για την 25η Μαρτίου φορώντας κονκάρδες που γράφουν “είναι έγκλημα”, αναφερόμενες στην τραγωδία στα Τέμπη, θα κάνουν σήμερα οι μαθητές της Λάρισας.

Με αυτή τη γεμάτη νόημα πρωτοβουλία, οι μαθητές της Λάρισας θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το τραγικό περιστατικό στα Τέμπη.

Σε μια παρόμοια κίνηση προχώρησαν χθες και οι μαθητές που παρέλασαν μπροστά από τη Βουλή καθώς μερικοί εξ αυτών φορούσαν μαύρα περιβραγχιόνια και μαύρα μαντήλια για τα Τέμπη.

Πλήθος κόσμου χειροκρότησαν τα παιδιά που έκαναν παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο 17χρονος μαθητής – μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Βασίλης Κολτσίδας εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση». Πρόσθεσε δε, πως είναι προαιρετικό, αλλά και πως «θα το φορέσουμε γιατί δε μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα επειδή είναι παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της Λάρισας, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δε φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Ζούμε σε μία κοινωνία όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί. Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα… Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει. Οι μαθητές δεν τρώμε κουτόχορτο, φταίνε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης  Βέροια: Τρισάγιο στη μνήμη των 21 μαθητών που σκοτώθηκαν το 2003 στα Τέμπη

Πηγή φωτογραφίας: larissanet.gr