Τραγωδία στα Τέμπη: Οι πρώτες ημέρες του σταθμάρχη στις φυλακές Λάρισας

Νικηφόρος Δράμας φυλακές νικηφόρου δράμα δήμος παρανεστίου

Εξετάστηκε από ειδικό ψυχολόγο

Ο σταθμάρχης Λάρισας που προφυλακίστηκε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βρίσκεται στις φυλακές στην Λάρισα.

Τον έχουν τοποθετήσει σε ένα κελί των φυλακών με τρεις ηλικιωμένους κρατούμενους, αφού πέρασε από εξέταση από ειδικό ψυχολόγο, για να διαπιστωθεί αν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Κούγιας καταγγέλλει διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία

Ουσιαστικά, ο 59χρονος, σχεδόν όλη την ημέρα είναι μόνος του, αφού οι συγκρατούμενοι του είναι εκτός κελιού καθώς εργάζονται στα μεροκάματα και έτσι, απομονωμένος σε ένα ασφαλές περιβάλλον, περνάει τις ώρες του σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του.

Ο άπειρος και ανεπαρκής σταθμάρχης των Τεμπών που έστειλε στο θάνατο 57 επιβάτες, μετά τη μαραθώνια απολογία του κρίθηκε, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος για την τραγωδία που συγκλονίζει τη χώρα. Τώρα, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Διαβάστε επίσης  ΕΟΠΥΥ: 8 ερωτήσεις-απαντήσεις για τη διευκόλυνση των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

Από τη διεύθυνση των φυλακών κρίθηκε πως πρέπει να τοποθετηθεί σε έναν ήσυχο και ασφαλή χώρο μαζί με τους άλλους τρεις, προχωρημένης ηλικίας κρατουμενους για «light» αδικήματα καθώς ο κίνδυνος να δεχθεί επιθέσεις είναι ορατός.

Ο 59χρονος, συμφωνα με πληροφορίες δεν χρειαστηκε να οδηγηθεί σε καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων covid καθώς είναι εμβολιασμένος και έτσι μετεφέρθη κατευθείαν στο κελί.

Οι ίδιες πηγές λένε πως είναι ήσυχος, δεν δημιουργεί προβλήματα ενώ το πρώτο επισκεπτήριο που δέχθηκε ηταν απο τη σύζυγο του η οποία του πήγε ρούχα.

Προαυλίζεται κανονικά ενώ πολλές ώρες περνάει μιλώντας στο τηλέφωνο με τους δικηγόρους του οι οποίοι αναμένεται να τον επισκεφθούν αύριο.

Πηγή: protothema.gr