Τραγωδία στα Τέμπη: Oι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

Τέμπη Λάρισα δυστύχημα τρένα τραγωδία

Προχώρησαν στη συγκρότηση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023

Οι συγγενείς των θυμάτων από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη προχώρησαν στη συγκρότηση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023, ενώ την ίδια ώρα ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Για τους στόχους και τα επόμενα βήματά τους μίλησαν το απόγευμα οι συγγενείς σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Αμπελοκήπων -Μενεμένης.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει πλήρως τις δαπάνες των τραυματιών

Οι πρωταρχικοί στόχοι του νεότευκτου σωματείου, όπως ανακοινώθηκε, είναι:
-Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά
-Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα».

«Δεν ήταν αμέλεια, ήταν έγκλημα. Το κράτος μπορούσε να κάνει τα μέγιστα, δεν έκανε τίποτα», είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στην εκδήλωση, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρυστιάνου, μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στην Πέλλα: Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο με τρακτέρ

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακόμη, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους. Στις 6 Μαίου, ο Σύλλογος Πληγέντων θα πραγματοποιήσει ανάλογη εκδήλωση στη Λάρισα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ