Τραγωδία στα Τέμπη: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες

τραγωδία στα Τέμπη τρένα

Ποια μέρα θα λογοδοτήσει ο καθένας

Στον Εφέτη ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα (24/3) οι δύο σταθμάρχες που έφυγαν νωρίτερα από τη βάρδια τους την νύχτα που συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για τους σταθμάρχες που είχαν βάρδια πριν από τον 59χρονο, ο οποίος δούλευε στο σταθμαρχείο του Σ.Σ. Λάρισας το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου με την τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, προθεσμία έλαβε για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο συμβασιούχος σταθμάρχης ενώ ο πιο έμπειρος από τους τρεις θα απολογηθεί την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνται για κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών από το οποίο επήλθε θάνατος και για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έτη έως και ισόβια κάθειρξη και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπειρος σταθμάρχης αναμένεται να επικαλεστεί ότι η αναχώρηση του Intercity 62 έγινε μετά τις 23:00 ενώ ο συμβασιούχος αναμένεται να υποστηρίξει ότι εργαζόταν οκτάωρο, στην απολογία τους.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στα στελέχη του ΟΣΕ

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi