Τραγωδία στα Τέμπη: Πόσα άτομα επικοινώνησαν με τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 10306

Στοιχεία για τον αριθμό των εμπλεκομένων στην τραγωδία στα Τέμπη, που ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη από την γραμμή Βοήθειας 10306, έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση, τα στελέχη της εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής 10306 ήδη έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες, με 60 τραυματίες και 51 συγγενείς θυμάτων. Οκτώ (8) εξ αυτών έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως ψυχολογικής υποστήριξης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζει πως το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή παρείχε ψυχολογική υποστήριξη στους τραυματίες και στις οικογένειές των θυμάτων στα Τέμπη.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη – Λύτρας: «Οι οικογένειες ξέρουν πως δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Συγκροτήθηκαν από την πρώτη ημέρα 9 κλιμάκια των ειδικών Ψυχικής Υγείας και παρείχαν υπηρεσίες στους πληγέντες στα νοσοκομεία της Λάρισας για όσο διάστημα χρειάστηκε και πλέον με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη έχει συγκροτηθεί δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα για την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, που παραμένουν στα νοσοκομεία, όσων έφυγαν, των οικογενειών που έχασαν συγγενείς τους, καθώς και των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι συνεχώς δίπλα στα θύματα», δηλώνει ο Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης  Δυστύχημα στα Τέμπη: Το όνομα της Αλεξάνδρας Λάτα δόθηκε σε δρόμο της Λάρισας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πηγή: iatropedia.gr

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI