Τραγωδία στα Τέμπη: Στήθηκε εκκλησάκι στο σημείο που “χάθηκαν” οι 57 ζωές (ΦΩΤΟ)

τραγωδία στα Τέμπη εικονοστάσι σημείο δυστυχήματος

Σπεύδουν να ανάψουν ένα κερί οι συγγενείς των θυμάτων

Ενα εκκλησάκι, για τα 57 άτομα που έχασαν τη ζωή τους τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ανεγέρθηκε ένα περίπου μήνα μετά, στο σημείο που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Το εκκλησάκι αυτό, αποτελεί μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη μνήμη των θυμάτων, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στήθηκε ακριβώς στο σημείο της τραγωδίας ώστε να μη σβηστεί ποτέ από τη μνήμη μας το τραγικό αυτό γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους και συντάραξε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

τραγωδία στα Τέμπη εικονοστάσι σημείο δυστυχήματος

Στον τόπο της τραγωδίας, σπεύδουν καθημερινά συγγενείς των θυμάτων αλλά και απλοί πολίτες, για να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη των εκλιπόντων, να αφήσουν κάποια λουλούδια, ακόμη και ένα σημείωμα. Πλέον, στο εκκλησάκι θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής και να προσευχηθούν για τις τόσες ψυχές που χάθηκαν μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Διαβάστε επίσης  Δυστύχημα στα Τέμπη 2003: 21 χρόνια από την τραγωδία που "έκοψε" το νήμα της ζωής σε 21 μαθητές (ΦΩΤΟ)

τραγωδία στα Τέμπη εικονοστάσι σημείο δυστυχήματος

Οποιος επισκεφθεί το μέρος, δεν μπορεί να μην αισθανθεί ανατριχίλα από το συνταρακτικό συμβάν, καθώς επίσης τον πόνο και τη θλίψη των οικογενειών όλων των αδικοχαμένων ανθρώπων, που έχασαν τόσο απρόσμενα τη ζωή τους.

τραγωδία στα Τέμπη εικονοστάσι σημείο δυστυχήματος

Σίγουρα η βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 και όλοι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

τραγωδία στα Τέμπη εικονοστάσι σημείο δυστυχήματος

Μνημόσυνο ένα μήνα μετά

Το πρωί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον οικισμό των Τεμπών για τα 57 θύματα της τραγωδίας.  Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων συγγενείς των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, τοπικοί αξιωματούχοι καθώς και στελέχη του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ Λάρισας.

Πηγή φωτό: Eurokinissi