Τρίτη δόση: Οι άνω των 60 και όσοι είναι στις μονάδες φροντίδας θα εμβολιαστούν

εμβολιασμοί εμβόλιο εμβόλια κορονοϊός τρίτη δόση

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Τρίτη δόση: Ξεκινά η χορήγησή της στους άνω των 60 ετών, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την τρίτη δόση έχει ήδη ανοίξει για τον ανοσοκατεσταλμένο πληθυσμό.

Ακολούθως, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά την σοβαρή νόσηση.

Οπως είχε αναφέρει και προσφάτως ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, θα χορηγηθεί μόνο με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Ο ίδιος, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι η τρίτη -ή αλλιώς αναμνηστική- δόση του εμβολίου δεν θα καταστεί υποχρεωτική, με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα.
Οι ειδικοί έχουν τονίσει ότι ανάμεσα στη δεύτερη και τη τρίτη δόση θα πρέπει να έχει υπάρξει ένα χρονικό διάστημα 6-8 μηνών.

Μιλώντας, σήμερα, για το εάν η χορήγησή της θα καταστεί αναγκαία για το σύνολο του πληθυσμού, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι «όλοι θα χρειαστούμε τρίτη δόση».

«Ολοι θα χρειαστούμε τρίτη δόση, την κατάλληλη στιγμή. Νομίζω ότι οι εταιρείες μιλούν για έξι έως οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη» είπε.

Η συζήτηση για την τρίτη δόση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα και υπό τον φόβο για νέα έξαρση της πανδημίας. Οι ειδικοί προειδοποιούν για το κίνδυνο επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, με τις μεγαλύτερες ανησυχίες να περιστρέφονται γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι τον Οκτώβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *