Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι πρώτοι επιβάτες 

Ρουμανία

Βγήκε από το τεχνητό κώμα η 30χρονη τραυματίας

Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν αρκετοί επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που είχε τροχαίο δυστύχημα χθες (23/12) στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 53χρονου.

Κάποιοι από τους επιβάτες έχουν ήδη επιστρέψει από το Βουκουρέστι ενώ ορισμένοι θα φτάσουν το απόγευμα έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες από τον εφιάλτη που έζησαν όταν το λεωφορείο συγκρούστηκε με μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του.

Δείτε επίσης: Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Συγκινεί η αδελφή του 53χρονου που έχασε τη ζωή του – «Εκανε έκπληξη το ταξίδι στη γυναίκα του»

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εννέα επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επέστρεψαν ήδη αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ ακόμη εννέα θα επιστρέψουν το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου. Πλην τριών περιπτώσεων, οι υπόλοιποι τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ κάποιοι παραμένουν στο Βουκουρέστι γιατί έχουν δικούς τους ανθρώπους νοσηλευόμενους. Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή.

Η γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας βγήκε από το τεχνητό κώμα.

Πρόκειται για την γυναίκα που είχε διασωληνωθεί και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά το τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Αποσωληνώθηκε η 30χρονη τραυματίας

Η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ανέφερε πως η γυναίκα που ήταν χθες σε τεχνητό κώμα αποσωληνώθηκε και πλέον έχει τις αισθήσεις της.

Διαβάστε επίσης  Σοβαρό τροχαίο στην Θεσσαλονίκη - Οχημα καρφώθηκε σε κολόνα

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν από τη Λάρισα με τη μητέρα του να συγκλονίζει μιλώντας στο newsit.gr.

Όπως αναφέρθηκε από το τουριστικό γραφείο της Λάρισας που διοργάνωσε τη χριστουγεννιατική εκδρομή στο Βουκουρέστι, έξι άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από τον Βόλο, 24 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το λεωφορείο ξεκίνησε την Πέμπτη από το Βόλο με 6 επιβάτες, σταμάτησε στη Λάρισα όπου επιβιβάστηκαν 24 άτομα και έκανε μια τελευταία στάση στη Θεσσαλονίκη για να πάρει άλλους 17 επιβάτες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το λεωφορείο έφτασε στο Βουκουρέστι και σε κεντρικό δρόμο της πόλης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, συγκρούστηκε με μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του λεωφορείου.

Στο μεταξύ, ο ρουμανικός τύπος επικαλείται μαρτυρίες επιβατών, μεταξύ των οποίων ότι υπήρχε μόνο ένας οδηγός κουρασμένος γιατί οδηγούσε επί ώρες.

«Ο οδηγός είναι συγκλονισμένος» είπε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου, ο οποίος έκανε λόγο για επτά ατυχήματα στο ίδιο σημείο.