Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Συγκινεί η αδελφή του 53χρονου που έχασε τη ζωή του – «Εκανε έκπληξη το ταξίδι στη γυναίκα του»

τροχαίο στη Ρουμανία

Η σύζυγός του έχει τραυματιστεί

Σε τραγωδία μετατράπηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στο Βουκουρέστι, καθώς ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στη Ρουμανία, στέρησε τη ζωή ενός 53χρονου από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ, στο ίδιο λεωφορείο επέβαινε και η σύζυγός του η οποία έχει τραυματιστεί.

Δείτε επίσης: Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκρός 53χρονος από τη Λάρισα, αγωνία για την διασωληνωμένη

«Ο αδελφός μου έφυγε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, μόνο το υπουργείο Εξωτερικών πήρε την κόρη του αδελφού μου που είναι ένα παιδί 23 ετών. Ο ανιψιός μου είναι 21 ετών. Μίλησαν και μας είπαν χθες ότι ο αδελφός μου είναι νεκρός. Με την γυναίκα του αδελφού μου μίλησα χθες, κάποια στιγμή γύρω στις 19:30, δεν ήξερε πού βρίσκεται ο άνδρας της, δεν είχε καμία ενημέρωση. Εννοείται εφόσον ήταν νεκρός δεν θα της το έλεγαν» ανέφερε η αδελφή του 53χρονου.

«Εμείς ζούμε ένα δράμα» τόνισε η γυναίκα σημειώνοντας πως τα παιδιά του θύματος και η μητέρα της είναι σε τραγική κατάσταση και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Ο αδελφός της, όπως είπε, έκανε έκπληξη το ταξίδι στο Βουκουρέστι στην σύζυγό του για τα Χριστούγεννα.

«Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου. Θέλουμε να μάθουμε πώς θα έρθει εδώ και θέλουμε όσο πιο γρήγορα να έρθει η σορός του αδελφού μου».

Η τελευταία επικοινωνία που είχε με την νύφη της πριν από το δυστύχημα ήταν όταν έφτασαν στο Βουκουρέστι και κατευθύνονταν προς το ξενοδοχείο.

Ρουμανία: Τα σενάρια για το πώς συνέβη το δυστύχημα με το λεωφορείο – Το GPS και το σημείο-καρμανιόλα

Το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση να προκλήθηκε σύγχυση στον οδηγό, λόγω του συστήματος GPS, και να ακολούθησε λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία. Σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός, μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Google Maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Φέρεται να ανέφερε ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου, και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω της υπόγειας διάβασης Unirii, με συνέπεια ωστόσο να συμβεί η μοιραία σύγκρουση. Ο οδηγός, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά, ενώ αναφέρουν ότι φέρεται να πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στο κόκκινο ο Περιφερειακός μετά από τροχαίο με πέντε οχήματα

Πάντως ένα ακόμη σενάριο που εξετάζεται είναι η πιθανότατα το δυστύχημα να οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος. Όπως ανέφεραν ειδικοί οι εργασίες ανακατασκευής του τούνελ ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά η άσφαλτος στρώθηκε αμέσως μετά με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά το ύψος για τα διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν οι… «φονικοί» προειδοποιητικοί πυλώνες.

Οι ειδικοί ανέφεραν μάλιστα ότι το τούνελ, στο οποίο έχουν σημειωθεί άλλα επτά ατυχήματα – παρόμοια με το σημερινό θανατηφόρο – δεν πληροί τα διεθνή στάνταρ ασφαλείας και αυτό θα έπρεπε να είχε γνωστοποιηθεί και στους ηλεκτρονικούς χάρτες αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες οδηγούς πολύ πριν φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο. Ίσως στο σημείο αυτό να κρύβεται το μοιραίο λάθος.

Πάντως, άγνωστο παραμένει το γιατί ο οδηγός θεώρησε πως το πούλμαν που οδηγούσε μπορούσε να περάσει κάτω από την πινακίδα και δεν σταμάτησε την πορεία του λεωφορείου.

Να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε την Παρασκευή το enikos.gr, σε καρμανιόλα φαίνεται ότι εξελίσσεται το συγκεκριμένο σημείο στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρουμανίας συνολικά 7 τροχαία έχουν συμβεί από τα εγκαίνιά του στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 έως σήμερα.

Ο υπόγειος δρόμος Bucharest Unirii (PasajulUnirii ), άνοιξε τον Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή του που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια lei. Στην είσοδο του υπάρχει η μοιραία μεταλλική μπάρα, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς για το μέγιστο ύψος των 3,5 μ.