Τρομαχτικό ατύχημα με μαθητές μέσα σε πλοίο – Βίντεο από τις στιγμές πανικού

ατύχημα πλοίο μαθητές

Στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ιο

Πανικός προκλήθηκε στη διάρκεια σχολικής εκδρομής του Γυμνασίου Θήρας στην Ιο, όπως καταγράφηκε σε βίντεο που παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Στο βίντεο μέσα από το πλοίο που τους μετέφερε, καταγράφηκαν τα ουρλιαχτά των μαθητών, ο πανικός που επικράτησε μετά το ατύχημα.

Όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές η κυλιόμενη σκάλα ξεκίνησε αιφνιδιαστικά να λειτουργεί με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν σε αυτήν να χάσουν την ισορροπία τους και να πέσουν ο ένας πάνω στον άλλον. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν έξι άτομα.
«Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο πανικόβλητη, ότι ενώ ήταν στις σκάλες του πλοίου, ξαφνικά ξεκίνησε η κύληση. Έπεσε κάτω ένα κορίτσι, του έπιασε τα μαλλιά, μου λέει η κόρη μου ότι είχε πάρα πολλά αίματα», είπε μητέρα μαθήτριας.

«Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;» κατήγγειλε ο διευθυντής του γυμνασίου, Μανώλης Καραμολέγκος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα.

Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.