Τζανάκης: “Περισσότερα από 15000 τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού”

Θεσσαλονίκη παραλία κορονοϊός

Τι τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πραγματικός αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι άνω των 15000.

Μάλιστα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη δεν απέκλεισε τα κρούσματα να έφταναν ακόμη και τις 25.000 σε περίπτωση που τα τεστ ήταν του επιπέδου Φεβρουαρίου – Μαρτίου – Απριλίου.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάλεσε τους πολίτες που είναι θετικοί στον κορονοϊό να το δηλώνουν, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη αντιική αγωγή.

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης τόνισε, εμπειρικά μιλώντας, πως για το 60 έως 80% της νόσησης, ο κορονοϊός προκαλεί δύο ημέρες υψηλό πυρετό και για μια εβδομάδα πολύ μεγάλη κακουχία.

Η δεύτερη εβδομάδα έχει κακουχία σε μικρότερο βαθμό και έντονο πονοκέφαλο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο καθηγητής πνευμονολογίας δήλωσε πως οι πολίτες πρέπει να τηρούν τρεις βασικές οδηγίες προκειμένου να προστατευθούν:

– Να φοράνε μάσκα όπου αισθάνονται ανασφαλείς, όπως για παράδειγμα σε σούπερ μάρκετ, συναυλίες, αεροπλάνα και παραλίες με συνωστισμό.

– Να προστατεύουν ηλικιωμένους ανω των 75 ετών και άτομα με πολλά συνοδά νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας και να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου.

– Να δηλώνουν ότι είναι θετική, κάτι που, άλλωστε, αποτελεί προϋπόθεση για να λάβουν αντιική αγωγή.