Τζώρτζης Μονογυιός: Η ταχύτητα με την οποία έτρεχε η Ferrari – Η απάντηση για τα κιγκλιδώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με Ferrari στη Βούλα, κατά το οποίο έχασε την ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός, μίλησε ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”.

Τζώρτζης Μονογυιός: Ο γνωστός εμπειρογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων μιλώντας στην ΕΡΤ ανέλυσε τα δεδομένα του τροχαίου δυστυχήματος, αναζητώντας τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον οδηγό του υπερπολυτελούς οχήματος.

Όπως τόνισε «μέσα σε τρεισήμισι μήνες είχαμε δύο θανατηφόρα ατυχήματα στο σημείο αυτό και λίγο πιο κάτω» και συμπλήρωσε ότι «μετά τη στροφή που πήρε με επιτυχία η Ferrari και με ταχύτητα 90 – 100 χλμ, μπήκε σε μία ευθεία και μετά έγινε η πρόσκρουση σε δέντρο. Με βάση τις ζημιές στο αυτοκίνητο, αλλά και στον κορμό του δέντρου, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 75 χλμ την ώρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη τροχοπέδησης ή πλάγιας ολίσθησης στο οδόστρωμα. Ευελπιστώ όταν γίνει καλά η σύζυγος του θύματος ή όταν προσκομιστεί υλικό βίντεο να απαντηθούν τα ερωτήματα».

Ο κ. Μαδιάς αναφέρθηκε σε ένα παρόμοιο τροχαίο με ίδιο τύπο αυτοκινήτου στην Ολλανδία που χτύπησε σε δέντρο και σε σημείο κοντά στις δεξαμενές καυσίμων και δεν σημειώθηκαν τα ίδια αποτελέσματα.

Μάλιστα εξέφρασε την απορία μήπως ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε απενεργοποιήσει συστήματα ασφαλείας καθώς η Ferrari είναι ένα αυτοκίνητο με πολλά συστήματα ασφαλείας.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης όταν ο Τζώρτζης Μονογυιός παρέλαβε τη Ferrari που μόλις είχε αγοράσει και μετά από λίγα χιλιόμετρα προσέκρουσε με το υπερπολυτελές αυτοκίνητο σε δέντρο στη Λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα και βρήκε τραγικό θάνατο.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε σοβαρά η σύζυγός του που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Χθες η άτυχη γυναίκα έκανε το πρώτο χειρουργείο στα κάτω άκρα και θα ακολουθήσουν και επόμενα. Να σημειωθεί πως την σύζυγο του Τζώρτζη Μονογυιού έβγαλε από το αυτοκίνητο ο τραγουδιστής Stan που έτυχε να περνά από το σημείο και σταμάτησε να βοηθήσει.

Διαβάστε επίσης  Γερμανία: Πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε ταξιδιώτες

Τι απαντά ο Γιώργος Πατούλης για την έλλειψη προστατευτικών κιγκλιδωμάτων

Ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, απαντάει στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα στο σημείο που έγινε το φριχτό τροχαίο που στέρησε τη ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Τζώρτζη Μονογυιού.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο δρόμος στον οποίο συνέβη το ανατριχιαστικό τροχαίο ήταν εντός αστικού ιστού με όριο 50 χιλιόμετρα.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην οδική κυκλοφορία και γι’ αυτό βλέπετε μεγάλες ασφαλτοστρώσεις και φωτισμούς LED, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει όλοι μας να ξέρουμε ότι έχουμε ένα εργαλείο όταν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο και θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στο πως το χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, όπως η Συγγρού και η Κηφισίας σε κάποιο σημείο, όπου εκεί κανείς μπορεί να κινείται με υψηλές ταχύτητες. Υπάρχουν και δρόμοι εντός αστικού ιστού, που το όριο τους είναι τα 50 χιλιόμετρα», είπε.

Επιπλέον σχολίασε πως το συγκεκριμένο μοντέλο της Ferrari θέλει ειδική εμπειρία: «Αντιλαμβάνεστε ότι θέλει ειδική εκπαίδευση και να γίνει κατανοητό ότι εδώ δεν έχουμε δρόμους που να δίνουν την δυνατότητα να πας σε μία πίστα να τρέξεις. Θέλει τεράστια εμπειρία και εκπαίδευση. Αν αυτό το όχημα ήταν στα Λιμανάκια, αντιλαμβάνεστε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί;», είπε και τόνισε πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία, που δεν έχουν πάρει τόση δημόσια έκταση.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε γενικά στη συμπεριφορά των οδηγών, κάνοντας έκκληση για προσεκτική οδήγηση.

«Όταν λέμε ότι είναι δρόμος που περνάει από κατοικίες δεν μπορεί να παίρνει το εργαλείο στα χέρια του και να σκοτώνει ανθρώπους. Τι θέλουμε; Να κάνουμε μία σιδηρόφραχτη επειδή κάποιοι παίρνουνε τα εργαλεία στα χέρια τους και δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιούν; Δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη υπόθεση», ξεκαθάρισε.

Τέλος, το μήνυμά του ήταν πως όσοι κινούνται με τέτοια οχήματα να μην νιώθουν πως έχουν τη δύναμη του κόσμου στα χέρια τους: «Θέλουμε να προσέχουμε, να είμαστε εκπαιδευμένοι οδηγοί και σοβαροί».

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *