Δεν έχει εντοπιστεί το μαχαίρι που τραυμάτισε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου

Ιωάννινα

Ο 26χρονος δράστης της επίθεσης δηλώνει σοκαρισμένος

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί ο 26χρονος που μαχαίρωσε 15 φορές τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη.

Ο δράστης παραδόθηκε λίγο μετά τις 12 μεσημέρι της Κυριακής 30 Οκτωβρίου στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς και υποστήριξε ουσιαστικά ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τον 58χρονο. Ο 26χρονος είχε καταλάβει ότι οι αστυνομικοί ήταν μια ανάσα από τη σύλληψή του, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε την ταυτότητά του και αποφάσισε να εμφανιστεί.

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος καταγράφεται η αρχή του διαπληκτισμού του 26χρονου δράστη με τον Γιάννη Μάρκου. Διακρίνεται μία κίνηση του χεριού του δράστη και μετά και οι δύο φεύγουν από την ακτίνα που μπορεί να καταγράψει η κάμερα. Στη συνέχεια βγαίνουν από το κατάστημα και ο επιχειρηματίας δέχεται τις 15 μαχαιριές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το μοναδικό βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές και η στιγμή της επίθεσης δεν έχει καταγραφεί.

«Στην αρχή ήταν σοκαρισμένος, αλλά μετά η απόφασή του να παραδοθεί ήταν ειλημμένη. Στην αρχή επειδή γνωρίζαμε ότι θα είχε εκδοθεί ένταλμα από τον ανακριτή, υπήρχε η σκέψη να παραδοθεί ενώπιόν του τη Δευτέρα το πρωί. Ήταν η επιθυμία του να παραδοθεί άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 26χρονου Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Η στάση του 26χρονου δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο 26χρονος υποστηρίζει πως εκείνο το βράδυ ήταν μεθυσμένος και δεν κατάλαβε τι έγινε. «Ήμουν τύφλα στο μεθύσι και δεν κατάλαβα πώς έγινε. Έχω πάθει σοκ και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Μόλις χθες συνειδητοποίησα τι έχω προκαλέσει», φέρεται να λέει.

Η πλευρά του δράστη αφήνει να εννοηθεί επίσης, πως ο 26χρονος θα υποστηρίξει στην απολογία του ότι δεν είχε μαζί του μαχαίρι, αλλά το βρήκε κάπου -άγνωστο πώς- πριν από την επίθεση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το MEGA, το μαχαίρι της αιματηρής επίθεσης δεν έχει εντοπιστεί ούτε το παρέδωσε ο 26χρονος όταν εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.