Βαρυμπόμπη: Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα (31/10) ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον Γιάννη Μάρκου

αστυνομία Θεσσαλονίκη Σέρρες ΣΥΡΙΖΑ

Χθες το βράδυ άλλαξε και συνήγορο υπεράσπισης

Μπροστά στον εισαγγελέα πρόκειται να βρεθεί σήμερα (31/10) ο 26χρονος που μαχαίρωσε 15 φορές τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος αναμένεται να ισχυριστεί ότι πρώτα του επιτέθηκε ο 58χρονος επιχειρηματίας από τον χώρο του Real Estate και στη συνέχεια αυτός αντέδρασε εν βρασμώ ψυχής και για να αμυνθεί. Μάλιστα, αργά το βράδυ της Κυριακής (30/10) έγινε γνωστό ότι προχώρησε σε αλλαγή συνηγόρου υπεράσπισης, ενώ αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Να θυμίσουμε ότι ο 26χρονος παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ενώ φέρεται να έχει και ποινικό παρελθόν. Οι κατηγορίες σε βάρος του είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και για το νόμο περί όπλων. Από κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι κατάφερε τουλάχιστον 15 μαχαιριές στον 58χρονο επιχειρηματία πριν αυτός μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Μάρκου φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο, θα παραμείνει για αρκετές ακόμη μέρες στο νοσοκομείο.