Βασιλακόπουλος: “Η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική γιατί οι Ελληνες δεν την φορούσαν πουθενά”

Θεσσαλονίκη παραλία καιρός Γιώργος Παυλάκης

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε πως απαιτούνται περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να προστατευθούν αλλά και να εξωθηθούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. «Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (…) να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους […]

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε πως απαιτούνται περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να προστατευθούν αλλά και να εξωθηθούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (…) να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός αθρόος εμβολιασμός. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η χρήση μάσκας γίνεται ξανά υποχρεωτική διότι και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, ομόθυμα οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά.

Η μάσκα, πρόσθεσε, προστατεύει τους εμβολιασμένους και πολύ, πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς.

Σημειώνεται πως τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας που θα αφορούν κυρίως περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, ανακοινώνει στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλια.

Γεραπετρίτης: “Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν περιορισμούς σε διασκέδαση και ψυχαγωγία”

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως «όσοι εμβολιάστηκαν θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή, είναι θέμα ηθικής και θέμα μέτρου».

Ειδικότερα, διευκρίνισε πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα συναντήσουν και μια σειρά από περιορισμούς σε υπηρεσίες όπως η ψυχαγωγία και η διασκέδαση.

Επισήμανε, δε, ότι «όσον αφορά στους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να τεστάρονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή. Υπενθύμισε ότι πέρσι δεν ξέραμε αν και πότε θα έχουμε εμβόλια τα οποία φέτος είναι διαθέσιμα για όλο τον πληθυσμό και μπορεί οποιοσδήποτε να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του ακόμα και αύριο με όποιο εμβόλιο επιθυμεί.

Πιο σκληρό και σαφές ήταν το μήνυμα του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά».

«Είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, γιατί δυστυχώς μια μικρή, άλλα όχι ασήμαντη μειοψηφία, των πολιτών έχει αποφασίσει να τινάξει το σύστημα υγείας της χωράς μας στον αέρα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *