Βάζουν… πλαφόν στις κότες που είναι στις αυλές των σπιτιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπαίνουν όρια και… απαγορεύσεις ακόμα και στα κοτέτσια που έχουν πολλοί πολίτες ανά την Ελλάδα στις αυλές των σπιτιών τους.

Δεν καταργούνται τελείως αλλά θα υπάρχει πια πλαφόν στο αριθμό των ζωντανών που θα μπορεί να έχει κάποιος στην αυλή του.

Την αρχή έκανε η Περιφέρεια Κρήτης με απόφαση που δημοσίευσε στη Διαύγεια στις 8/3 με τίτλο «Καθορισμός οικόσιτων ζώων και πτηνών στις πόλεις και τα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης».

Σύμφωνα με την απόφαση: Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών εντός των Σχεδίων Πόλεων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας. Στους περιφερειακούς συνοικισμούς της ενδοχώρας επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, έξι (6) ορνιθοειδών και δύο (2) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους.

Διαβάστε επίσης  Νεκρός 33χρονος από φωτοβολίδα που έσκασε στα χέρια του - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Στους λοιπούς οικισμούς επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, δέκα (10) ορνιθοειδών, τεσσάρων (4) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους, ενός (1) μόνοπλου και ενός (1) χοίρου μέχρι το στάδιο της τελικής πάχυνσης.

Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες και ορτύκια.

Πηγή: toponitiki.gr